ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Τοποθετούνται οι νέοι κάδοι απορριμμάτων στην Κόρινθο

0

Τους πρώτους 150 νέους πράσινους κάδους παρέλαβε ο δήμος Κορινθίων και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Δημήτρης Μπίτζιος έκανε την σχετική ανάρτηση:
Ολοκληρώσαμε την διαδικασία παραλαβής νέων κάδων και δεν σταματάμε εδώ. Στόχος μας είναι να αντικατασταθούν όλοι και να διανεμηθούν με βάση μια ολοκληρωμένη μελέτη σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, προκειμένου σταδιακά να αντικαταστήσουμε τους παλαιούς, φθαρμένους – κατεστραμμένους κάδους απορριμμάτων, συμβάλλοντας στην καθαριότητα και την προστασία του περιβάλλοντος, βελτιώνοντας ουσιαστικά την εικόνα της Κορίνθου και των χωριών μας…“.

Η διαδικασία τοποθέτησής τους έχει ξεκινήσει, όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες. Το είχε άλλωστε προαναγγείλει στην συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Κορινθίων ο οποίος σχετικά με την καθαριότητα τόνισε πως “ Ο δήμος θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης των δημοτών προκειμένου να τους πείσει να μην αφήνουν ογκώδη αντικείμενα έξω από τους κάδους. Προς τούτο μπορούν να έρχονται σε επικοινωνία με την υπηρεσία καθαριότητας, η οποία θα αναλαμβάνει την αποκομιδή των αντικειμένων αυτών με ραντεβού. Πέραν αυτού, όμως, ο δήμος θα προμηθευτεί και μεγάλους κάδους για ογκώδη αντικείμενα, που θα τοποθετούνται σε επιλεγμένα σημεία. Ο δήμος προμηθεύτηκε ήδη 150 νέους κάδους απορριμμάτων οι οποίοι θα αντικαταστήσουν φθαρμένους, κατεστραμμένους και καμένους κάδους που υπάρχουν αυτοί την στιγμή διάσπαρτοι. Όσοι από αυτούς μπορούν να επισκευαστούν θα επισκευάζονται και οι άλλοι θα αποσύρονται οριστικά και θα αντικαθίστανται.

Οδός Δαμασκηνού, στην Λέσχη Αξιωματικών.
Οι παλιοί κάδοι αποσύρονται προς επισκευή ή απόσυρση…
…και οι νέοι τοποθετούνται.

Το μόνο πρόβλημα είναι πως και αυτοί οι κάδοι -όπως και οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης που είχε αγοράσει η προηγούμενη δημοτική αρχή- είναι χωρίς μηχανισμό για να ανοίγουν με το πόδι και πολύ φοβόμαστε ότι θα οδηγήσει τους δημότες να τους αφήνουν ανοιχτούς.

406 αντικείμενα έβγαλαν οι δύτες Λουτρακίου από τον βυθό! (φωτό)

Previous article

Πνευματικός: Το Οpen Μall θα αναβαθμίσει το εμπορικό κέντρο της Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.