ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Προτεραιότητα η ανάπλαση στα Καλάμια για τον δήμο Κορινθίων

0

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα τελευταία χρόνια η κεντρική παραλία της Κορίνθου στα Καλάμια ήταν εγκαταλελειμμένη -όχι μόνο από την διοίκηση του δήμου, αλλά και από τους ίδιους τους επαγγελματίες.

Αν συνυπολογίσει κανείς και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από περιβαλλοντικά φαινόμενα όπως η εμφάνιση των μεδουσών το καλοκαίρι του 2018 (που επηρέασε, πάντως, συνολικά την παραλιακή Κορινθία) καταλαβαίνει κανείς πως υπήρχε ένα παράδοξο: οι κάτοικοι της πόλης να προτιμούν συχνά να μετακινούνται για μια βουτιά, άλλοτε στο Λουτράκι, άλλοτε στο Κιάτο, άλλοτε στο Βραχάτι κι άλλοτε στον Σαρωνικό.

Το πράγμα γινόταν χειρότερο τα βράδια, όπου η νυχτερινή ζωή είχε μεταφερθεί σε άλλες περιοχές. Οι ευθύνες είναι επιμερισμένες, καθώς η μεν δημοτική αρχή δεν προχώρησε σε εκείνα τα έργα υποδομών που θα ήταν απαραίτητα για να αναδείξουν την παραλία (φωτισμός, συχνή καθαριότητα αναπλάσεις, γαλάζια σημαία, κ.λπ), ενώ από την άλλη ούτε οι επιχειρηματίες ανέλαβαν να οργανώσουν μια συντονισμένη δράση για να καλύψουν το κενό αυτό ή να προωθήσουν μια καμπάνια, ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Η νέα δημοτική αρχή, πάντως, φαίνεται αποφασισμένη να προωθήσει αλλαγές στην παραλιακή ζώνη και ήδη ξεκίνησε έναν κύκλο επαφών με τους επιχειρηματίες της εστίασης. Έτσι, χτες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Κορίνθου, με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλία Καλάμια, υπό τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και με την συμμετοχή του αρμόδιου αντιδημάρχου Τιμ. Πιέτρη.

Οι κ.κ. Νανόπουλος και Πιέτρης άκουσαν με προσοχή τα αιτήματα των επιχειρηματιών και τις προτάσεις τους. Τα κύρια σημεία στα οποία επικεντρώθηκαν αφορούσαν: 
– την ανάγκη ανάπλασης όλη της παραλιακής ζώνης
– την ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού
– την δημιουργία προϋποθέσεων για την απόκτηση Γαλάζιας Σημαίας
– την ενίσχυση του ενδιαφέροντος για την καθαριότητα
– την εφαρμογή της κανονιστικής για την χρήση των κοινόχρηστων χώρων
– την διασύνδεση με τον Προαστιακό
– την δημιουργία υποδομών πρόσβασης για ΑΜΕΑ
– τον σχεδιασμό και την διοργάνωση δράσεων και events στην παραλιακή ζώνη
– την οργάνωση διαφημιστικής καμπάνιας για την προσέλκυση επισκεπτών.

Επιχειρήσεις της Κορινθίας επισκέφτηκε ο υφυπουργός Εμπορίου

Previous article

Απίστευτες αντιδράσεις κατά της φιλοξενίας μεταναστών στην Σπάρτη (video)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.