ΔΗΜΟΙ

Stop στην αποκομιδή ανακυκλώσιμων σε Ξυλόκαστρο και Λουτράκι, λόγω της πυρκαγιάς στο ΚΔΑΥ

0

Οι πρώτες επιπτώσεις από την πυρκαγιά που κατέστρεψε τις εγκαταστάσεις στο ΚΔΑΥ στο Μπολάτι γίνονται πλέον φανερές. Η εταιρεία προχώρησε σε αναστολή των δραστηριοτήτων της γεγονός που προκάλεσε με την σειρά της, πρόβλημα στην διαχείριση των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων στους συνεργαζόμενους δήμους.

Δύο εξ αυτών (Ξυλοκάστρου και Λουτρακίου) κάλεσαν τους δημότες να κρατούν τα ανακυκλώσιμα μέχρι να βρεθεί λύση. Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του ο Βλάσσης Τσιώτος αναφέρει:

“Τα ξημερώματα της 14ης Ιανουαρίου 2020 ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην ιδιωτική επιχείρηση του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) που δραστηριοποιείται στην Κοινότητα Μπολατίου.
Μετά από την εξέλιξη αυτή το ΚΔΑΥ αναστέλλει την λειτουργία του, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρότατο πρόβλημα στην διαχείριση των ανακυκλώσιμων και στον Δήμο μας.
Παρακαλούνται λοιπόν οι δημότες να κρατούν τα ανακυκλώσιμα για το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί ώστε να λυθεί το πρόβλημα.
Με την συνεργασία και την κατανόηση όλων θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δύσκολη κατάσταση...”.

Αντίστοιχα ο Γιώργος Γκιώνης αναφέρει:

Με την αναστολή της λειτουργίας του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ. Μπολατίου) λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε προσφάτως στις εγκαταστάσεις του, ο Δήμος Λ-Π-ΑΓ διακόπτει την αποκομιδή των απορριμμάτων των μπλε κάδων ανακύκλωσης, καθώς δεν υπάρχει άλλη μονάδα σε κοντινή απόσταση ικανή να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μας.
Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι δημότες να μην εναποθέτουν τα ανακυκλώσιμα υλικά στους μπλε κάδους, αλλά να τα διατηρούν προσωρινά στις οικείες τους, μέχρι να αποκατασταθεί η λειτουργία του Κέντρου Διαλογής.

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί τους δημότες για τη συνεργασία και ζητάει να δείξουμε όλοι κατανόηση καθώς προτεραιότητά μας είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας…
“.

Στην ίδια κατάσταση έχουν περιέλθει και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, οι οποίες επίσης δεν έχουν δυνατότητα μεταφοράς του περιεχομένου των μπλε κάδων στο ΚΔΑΥ. Και μιλάμε για το περιεχόμενο των μπλε κάδων, καθώς είναι γεγονός πως σε αυτούς τους κάδους δεν υπάρχει αποκλειστικά ανακυκλώσιμο υλικό.
Αντίθετα υπάρχουν και σύμμεικτα απορρίμματα, τα οποία οι δήμοι αρνούνται να πάρουν πίσω και σε μεγάλο βαθμό αποτελούν και την αιτία της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στο ΚΔΑΥ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν απο λίγες ημέρες ο Όμιλος Ραψωματιώτη, στον οποίο ανήκει η επιχείρηση του ΚΔΑΥ είχε προχωρήσει σε δήλωση αναστολής των δραστηριοτήτων του.

Ταγαράς: “Να βάλουμε τέλος στην τρέλα της τρομοκρατίας”

Previous article

Προχωρούν τα έργα στα Περιβολάκια, αυξημένο το πράσινο (ΦΩΤΟ)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΔΗΜΟΙ