Περιφερεια

Επιπλέον πίστωση 1,2 εκ. για το πρόγραμμα δακοκτονίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

0

Επιπλέον πίστωση περί το 1,2 εκ. ευρώ αναμένεται να απαιτηθεί για το πρόγραμμα δακοκτονίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η διαδικασία του διαγωνισμού για το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη. Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας -ο οποίος προήδρευσε  σε υπηρεσιακή σύσκεψη που έγινε στην Τρίπολη σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα- η επιπλέον πίστωση θα ζητηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στην ίδια σύσκεψη, εξάλλου, ζητήθηκε από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των πέντε περιφερειακών ενοτήτων να ετοιμάσουν και να υποβάλλουν προτάσεις για λιμνοδεξαμενές και μικροφράγματα και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας, δεδομένου ότι οι εν λόγω διευθύνσεις θα έχουν την ευθύνη σε θέματα αρδεύσεων.

Σημειώνεται δε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει και νέα σύσκεψη με τις ΔΑΟΚ -με τη συμμετοχή και των κατά τόπους Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων- αναφορικά με την πρόοδο θεμάτων που αφορούν τις αρδεύσεις και τις σχετικές υποδομές.

Τέλος, ο περιφερειάρχης κάλεσε τους υπηρεσιακούς να εντείνουν την προσπάθεια για επιπλέον διάχυση της ενημέρωσης σχετικά με το πρόγραμμα στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων.

8eCUgvCwsa

Το ηλεκτρικό pickup με αυτονομία 1.000 km και ισχύ 906 ίππους.

Previous article

Γιατί λέμε “όχι” στο Αιολικο Πάρκο – Τι αναφέρει το Δίκτυο Προστασίας Ζήρειας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.