ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

“Έχουμε προχωρήσει τις συζητήσεις για να υδροδοτηθεί ο δήμος από την Στυμφαλία”

0

Μία είδηση που αν υλοποιηθεί θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της λειψυδρίας στον ταλαιπωρημένο δήμο Βέλου Βόχας έδωσε ο Αννίβας Παπακυριάκος στο τελευταίο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στο korinthia.net.gr.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπακυριάκος υποστήριξε πως έχει προχωρήσει ένας κύκλος συζητήσεων με τους δήμους Σικυωνίων και Κορινθίων προκειμένου να μπορέσει να υδροδοτηθεί και ο δήμος Βέλου Βόχας απο την Στυμφαλία.
Ο δήμαρχος δεν θέλησε να γίνει πιο συγκεκριμένος, υποστήριξε ωστόσο πως οι σχετικές μελέτες για την επάρκεια νερού είναι έτοιμες να γίνουν.

Σε πιο άμεσο επίπεδο ο δήμος θα επιδιώξει την αγορά και εγκατάσταση μιας μονάδας αφαλάτωσης, η οποία θα έχει, όμως, μικρή δυναμικότητα και θα καλύψει περιορισμένες ανάγκες, σίγουρα, όμως θα δώσει μια ανάσα.

Τέλος ο δήμος θα επιδιώξει να ανοίξει νέες γεωτρήσεις, χωρίς, όμως πολλές ελπίδες να πετύχει σοβαρά αποτελέσματα καθώς η δυναμική του υδροφόρου ορίζοντα στην περιοχή έχει σχεδόν εξαντληθεί.
Παράλληλα θα επιχειρήσει να αποκαταστήσει την λειτουργία όλων των υφιστάμενων γεωτρήσεων (λειτουργούν περίπου 45-50 απο ένα σύνολο 73 γεωτρήσεων), επιδιορθώνοντας όσες έχουν χαλάσει…

Nέο επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας & θάλασσας 2014-2020 με προϋπολογισμος 3.000.000€

Previous article

ΑΝΟΙΞΗ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.