ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αιχμηρή ανακοίνωση του Συλλόγου Φροντιστών για “ιδιαιτεράδες” και “παράνομα φροντιστήρια”

0

Θέση στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν όλες οι δομές της εκπαίδευσης παίρνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και Φροντιστών του Νομού Κορινθίας με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σε αυτήν γίνεται αναφορά στην σοβαρή κατάσταση που βιώνει η χώρα και επέβαλλε την συγκεκριμένη απόφαση και υπογραμμίζεται πως “η ευθύνη μας ως δάσκαλοι επιβάλει πέρα από τους λόγους υγείας και για ηθικούς λόγους με αίσθημα ευθύνης να τηρήσουμε την απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, γιατί οφείλουμε να προφυλάξουμε τόσο τους μαθητές και τις μαθήτριες μας, όσο και τη δημόσια υγεία...”.

Ταυτόχρονα ο Σύλλογος αφήνει σαφείς αιχμές για την δράση όχι μόνο των παράνομων -μη αδειοδοτημένων- φροντιστηρίων, αλλά κυρίως εκείνων που κάνουν “ιδιαίτερα” και οι οποίοι, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση “θα βρουν την ευκαιρία, μη νόμιμοι όντας, να προβάλουν τον εαυτό τους ως δήθεν «υπεύθυνο» και «συνεπή» στη δουλειά του“.

Τέλος, ενημερώνει πως “σε κάθε περίπτωση οι επαγγελματίες φροντιστές εκπαιδευτικοί θα μεριμνήσουν, ώστε οι ώρες που θα χαθούν να αναπληρωθούν, όταν επιτραπεί η λειτουργία των φροντιστηρίων, ή να καλυφθούν με εξ’ αποστάσεως διδασκαλία…“.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών του Ν. Κορινθίας αναφέρει:

“Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών του Ν. Κορινθίας αντιλαμβανόμενος την σοβαρότητα της κατάστασης που αφορά τη διάδοση του κορονοϊού θα τηρήσει απαρέγκλιτα την απόφαση να παραμείνουν κλειστές όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες για τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες, επομένως και όλα τα φροντιστήρια Μ. Εκπαίδευσης. Η ευθύνη μας ως δάσκαλοι επιβάλει πέρα από τους λόγους υγείας και για ηθικούς λόγους με αίσθημα ευθύνης να τηρήσουμε την απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, γιατί οφείλουμε να προφυλάξουμε τόσο τους μαθητές και τις μαθήτριες μας, όσο και τη δημόσια υγεία.

Καλούμε όσους είναι επιφορτισμένοι από το νόμο για να ελέγχουν τη νομιμότητα να πράξουν τα δέοντα και να επιβάλλουν την τήρηση του νόμου, όχι μόνο για τα νόμιμα φροντιστήρια τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θα τηρήσουν ευλαβικά το νόμο, όσο και για τα   –δυστυχώς-  μη αδειοδοτημένα «φροντιστήρια» και για τους κάθε λογής «ιδιαιτεράδες», διορισμένους ή μη, οι οποίοι θα βρουν την ευκαιρία, μη νόμιμοι όντας, να προβάλουν τον εαυτό τους ως δήθεν «υπεύθυνο» και «συνεπή» στη δουλειά του!

Η υπευθυνότητα επιβάλει την τήρηση των κανόνων που διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία και κατ’ επέκταση την υγεία των μαθητών και των οικογενειών τους, αλλά και των εργαζομένων στα φροντιστήρια και γι’ αυτό καλούμε τους γονείς να αποδοκιμάσουν όσους θα τους «πουλήσουν» αυτήν την ιδιότυπη υπευθυνότητα και τους κατά το νόμο υπεύθυνους να αναλάβουν αποφασιστική δράση σε όποια περίπτωση προκύψει παράβαση της απόφασης επιβάλλοντας και τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Σε κάθε περίπτωση οι επαγγελματίες φροντιστές εκπαιδευτικοί θα μεριμνήσουν, ώστε οι ώρες που θα χαθούν να αναπληρωθούν, όταν επιτραπεί η λειτουργία των φροντιστηρίων, ή να καλυφθούν με εξ’ αποστάσεως διδασκαλία…”

Ο Κουτσόπουλος διαψεύδει life style δημοσίευμα και συστήνει στην μάνα του …υπομονή

Previous article

STOP για 14 ημέρες οι προπονήσεις στα τμήματα υποδομής του ΚΑΟ Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.