ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διάγγελμα Μητσοτάκη: “Τα δύσκολα είναι μπροστά μας” (video)

0

Με την φράση “η χώρα μας, μέχρι σήμερα, δεν χτυπήθηκε όσο άλλες. Όμως, ας μην έχουμε αυταπάτες: Τα δυσκολότερα είναι ακόμα μπροστά μας“, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, λίγο μετά τις 7.30 δείχνει να προετοιμάζει την κοινωνία για ένα δύσκολο μέλλον.

Ενδεικτική των αναμενόμενων διαστάσεων που θα πάρει η πανδημία είναι και η ανακοίνωση Μητσοτάκη ότι θα προσληφθούν με διαδικασίες-εξπρές 2.000 νοσηλευτές και γιατροί με διετείς συμβάσεις. Οι πρώτοι θα είναι στις θέσεις τους στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Και μετά την κρίση, θα παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, αλλά και μια σειρά απο νέα. Ειδικότερα:

Το Υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να εφαρμόσει διαδικασίες τηλε-μαθημάτων, αρχικά στη Γ’ Λυκείου, και έχει επεξεργαστεί σενάρια για όλες τις βαθμίδες.

Ήδη κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να θωρακιστεί η δημόσια υγεία: Προσθέτουμε κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των δημόσιων νοσοκομείων και αξιοποιούμε εγκαταστάσεις ιδιωτικών κλινικών σε όλη τη χώρα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει στο εξής τον συντονισμό Kυβέρνησης, Aυτοδιοίκησης, Eνόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Το Δημόσιο θα λειτουργεί κανονικά. Θα δοκιμάσει όμως και νέα εργαλεία, όπως το ευέλικτο ωράριο, η τηλεδιάσκεψη και η εργασία εξ αποστάσεως. Έτσι, οι υπάλληλοι θα παραμένουν ενεργοί ακόμη κι αν χρειαστεί να λείψουν για λίγο.

Ο Πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στο μεγάλο θέμα που απασχολεί τον δημόσιο διάλογο το τελευταίο διάστημα, δηλαδή τις σχέσεις της Εκκλησίας με την πανδημία:

Ως Πρωθυπουργός, οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες“, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. “Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις, ισχύει και για τις εκκλησίες μας. Σήμερα, δεν δοκιμάζονται τα «πιστεύω» μας, αλλά η πίστη μας στην υγεία του ανθρώπου. Η αγάπη προς τον «πλησίον» στην οποία ομνύει και η ίδια η Ορθοδοξία.
Τα θρησκευτικά καθήκοντα πρέπει κι αυτά να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα. Και να επιτελούνται, όσο είναι εφικτό, απ’ το σπίτι, ώστε να περιορίζονται οι μεγάλες συναθροίσεις. Η Εκκλησία των πιστών, άλλωστε, είναι μεγάλη. Προσβλέπω στη στήριξη της ηγεσίας της Εκκλησίας στον κοινό σκοπό. Αλλά ο θεσμικός μου ρόλος μού επιβάλλει να τοποθετηθώ με σαφήνεια στο θέμα“.

ΕΠΙΣΗΜΟ: Πανδημία χαρακτήρισε τον κορωνοϊό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Previous article

Ο Τζέραλντ Μπάτλερ ήρθε στην Σπάρτη για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.