ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Δικαίωση Αννίβα για τον Προϋπολογισμό – Απορρίφθηκαν προτάσεις της μειοψηφίας

0

Δικαίωση αποτελεί για τον Αννίβα Παπακυριάκο η στάση που τήρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου στο ζήτημα του Προϋπολογισμού του δήμου Βέλου Βόχας. Η ανώτερη περιφερειακή αρχή έκανε μεν δεκτό τον Π/Υ, ωστόσο απέρριψε δύο από τους επίμαχους κωδικούς που είχε θέσει η αντιπολίτευση και εξετάζει αν θα αποδεχτεί έναν ακόμη.

Ειδικότερα η απόρριψη αφορά:
– την επιχορήγηση των τοπικών συμβουλίων για εργασίες καθαρισμού, φωτισμού και εξωραϊσμού και των 15 Κοινοτήτων, με βάση πληθυσμιακά κριτήρια και με ποσό 136.000€. Η Αποκεντρωμένη καλεί το Δήμο στην πρώτη αναμόρφωση του Π/Υ να διαγράψει τον σχετικό κωδικό  από τον προϋπολογισμό αφού δεν προβλέπεται από διάταξη νόμου.
– την χρηματοδότηση για την κατασκευή δικτύου ύδρευσης Βέλο-Στιμάγκα η οποία επίσης πρέπει να διαγραφεί στην πρώτη αναμόρφωση αφού δεν μπορεί στον Προϋπολογισμό να υπάρχει εγγραφή για έργο που δεν έχει συμπεριληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα.

Υπό αίρεση τίθεται και η μηδενική εγγραφή στον Κωδικό που αφορά στην Τακτική Επιχορήγηση του Λιμενικού Ταμείου Βόχας, αφού έχει ψηφισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και αναμένεται να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η αλλαγή της Συστατικής Πράξης του. Αυτό συνεπάγεται ότι όταν δημοσιευθεί το ΦΕΚ ο δήμος Βέλου-Βόχας θα είναι υποχρεωμένος με αναμόρφωση του προϋπολογισμού του, να καταβάλει την Τακτική Επιχορήγηση των 50.000€ προς το Λιμενικό Ταμείο.

Ωστόσο, οι υπόλοιπες παρεμβάσεις της Αντιπολίτευσης που αφορούσαν συγχωνεύσεις κωδικών εργασιών, μείωση δαπανών κλπ. εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη αφού -σύμφωνα και με την Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής- ήταν σύννομοι.

Τι θα γίνει πλέον; Τα δύο ποσά θα επιστρέψουν στο αποθεματικό του δήμου και μέσα από τις αναμορφώσεις του Π/Υ θα «μεταφερθούν εκεί όπου πράγματι υπάρχει τεράστια ανάγκη. Εκεί δηλαδή που κόπηκαν τα μικρότερα ποσά, από την αντιπολίτευση χάρη υπεύθυνης στάσης. Σύννομα μεν, ανεύθυνα δε», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, ο οποίος έκανε λόγο για «δικαίωση 100% της στάσης της δημοτικής αρχής στο θέμα του προϋπολογισμού. Όλη η –το λιγότερο– περίεργη στάση του συνόλου της αντιπολίτευσης, με την ψήφιση του “δικού της προϋπολογισμού” κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, από το επίσημο ελεγκτικό όργανο της αποκεντρωμένης διοίκησης…».

Και ο κ. Παπακυριάκος συνεχίζει:

«Εκεί που στο σύνολό τους, σε άλλους δήμους, πρώην δήμαρχοι που βρίσκονται στην αντιπολίτευση –επειδή γνωρίζουν- δεν τόλμησαν να βάλουν χέρι, άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τίποτα από αυτοδιοίκηση, επιχείρησαν να μετατρέψουν σε γήπεδο την ψήφιση του προϋπολογισμού και να πανηγυρίζουν το «14-13», για να υλοποιήσουν αυτά που υποσχέθηκαν προεκλογικά και για τα οποία καταψηφίστηκαν! Αν κάποιο όφελος είχε αυτή η ιστορία για τον δήμο και τους πολίτες του, είναι πως “η αλήθεια και το δίκαιο πάντα νικούν…».

Παράλληλα, ο δήμαρχος Βέλου Βόχας αφήνει και κάποιες αιχμές για τους συμβούλους της μειοψηφίας που πειθάρχησαν στους επικεφαλής τους: «γνωστή και καλή, η κομματική -αυτοδιοικητική- πειθαρχία αλλά απαιτεί ηγέτες με γνώση. Αυτοί έχουν χρέος να καθοδηγούν σωστά τις παρατάξεις τους. Αλλιώς τις οδηγούν στο γκρεμό. Επειδή ο κάθε Δημ. Σύμβουλος είναι ξεχωριστή, αξιόλογη, πετυχημένη, υπεύθυνη κοινωνική μονάδα ας κρίνει τι ακριβώς του λένε να ψηφίζει γιατί η ιστορία γράφει και ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεων του. Υπεύθυνος απέναντι στον κόσμο που τον επέλεξε στην θέση του και προσδοκά να δουλέψει για το καλό του».

Οι μεγαλύτερες επιδημίες που γνώρισε ο κόσμος – Από την χολέρα της Αϊτής στον Κορονοϊό

Previous article

ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Next article

Comments

Comments are closed.