ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κορονοϊός: Ποιος ήταν ο 66χρονος, ο πρώτος νεκρός από τον ιό στην Ελλάδα

0

Το προφίλ του κρούσματος που οδήγησε στον πρώτο νεκρό στην Ελλάδα από τον φονικό κορονοϊό – Ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Κρητικός στην καταγωγή και γεννημένος στο Ηράκλειο, με την πολιτική δράση στην Ηλεία

Ήταν Τετάρτη 4 Μαρτίου όταν ανακοινώθηκε το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, Κρητικός στην καταγωγή και γεννημένος στο Ηράκλειο, είχε εισαχθεί την Καθαρά Δευτέρα (2 Μαρτίου) στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Πατρών και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020.

Η ανακοίνωση ανέφερε πως ο 66χρονος κάτοικος Αμαλιάδας είχε σοβαρή πνευμονία και πως νοσηλευόταν στη μονάδα αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου.

Από τότε, έως και σήμερα (12.03.2020) στις 03:15, ο 66χρονος έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Πάρα τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που έγιναν, δυστυχώς κατέληξε, ύστερα από 10 ημέρες νοσηλείας. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Υγείας.

Στο ίδιο νοσοκομείο έχει εισαχθεί και η σύζυγός του, η οποία έχει επίσης προσβληθεί από τον κορονοϊό. 

Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης ήταν μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Σπούδασε στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και μετά τη στρατιωτική του θητεία εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αμαλιάδα, τόπο καταγωγής της συζύγου του, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.

Η εκπαίδευση και η πολιτική δράση

Σύμφωνα με το patrisnews.com, υπηρέτησε ως καθηγητής και διευθυντής σε σχολεία του Πύργου, της Αμαλιάδας, του Χαβαρίου, της Κεραμιδιάς και της Γαστούνης και δίδαξε στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ήλιδας. Συνταξιοδοτήθηκε μετά από 33 χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας.

Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 και από τότε κατείχε πολλές και καίριες εκλεγμένες θέσεις επί σειρά ετών. Παράλληλα, εκλεγόταν επανειλημμένως στα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών. Τον Μάιο του 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος στο Νομό Ηλείας με το ψηφοδέλτιο «Δικαίωμα στην Πρόοδο» του Απόστολου Κατσιφάρα. Διαχώρισε τη θέση του για σειρά ζητημάτων και ανεξαρτητοποιήθηκε. Ήταν επίσης υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ τον Ιανουάριο του 2015 και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Σεπτέμβριο του 2015 στην Ηλεία.

Στις περιφερειακές εκλογές το περασμένο καλοκαίρι, εξελέγη εκ νέου περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου «Δυτική Ελλάδα Μπροστά», κι έκανε σημαντικές παρεμβάσεις για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν την Ηλεία, με κυρίαρχο την άμεση κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου, ώστε να μην χάνονται άλλες ζωές άδικα…

Η εκδρομή στα Ιεροσόλυμα

Ο 66χρονος ήταν ένας από στους προσκυνητές που είχαν επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους (σ.σ. ταξίδεψε σε Ισραήλ και Αίγυπτο), οι οποίοι όταν επέστρεψαν στη χώρα μας βρέθηκαν θετικοί στον SARS-CoV-2.

Νοσηλεύτηκε πρώτα στο νοσοκομείο της πόλης του,  προτού μεταφερθεί σε αυτό του Ρίου, τ’ οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον νέο κορονοϊό.

Εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης της κλινικής στις 2 Μαρτίου. Ο άτυχος άνδρας είχε κι άλλα προβλήματα υγείας και από την πρώτη στιγμή η κατάστασή του παρουσίαζε επιδείνωση. Στις 6 Μαρτίου ο ασθενής διασωληνώθηκε.

Το πρωί της περασμένης Τρίτης (10.03.2020), ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης παρουσίασε περεταίρω επιδείνωση, η οποία εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί, σήμερα το πρωί έφυγε από τη ζωή.

Καταγγελίες από την ΟΕΝΓΕ

Στην περίπτωση του 66χρονου αναφέρθηκε χθες Τετάρτη το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), κάνοντας λόγο για κακούς χειρισμούς από την πλευρά του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Οι γιατροί κατήγγειλαν πως ο ΕΟΔΥ αρχικά απαντούσε αρνητικά στο αίτημα των γιατρών να ελεγχθεί για κορονοϊό, κι εν τέλει μόνο λόγω της επιμονής τους έγιναν εξετάσεις στις οποίες βρέθηκε θετικός.

Γεννηματά: «Υπηρέτησε την παράταξη με ανιδιοτέλεια και πάθος»

Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά για το θάνατο του Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, του πρώτου θύματος του κορονοϊού στην Ελλάδα.

«Έφυγε από κοντά μας νωρίς και άδικα. Υπηρέτησε την παράταξη με ανιδιοτέλεια και πάθος, στις καλές και στις δύσκολες στιγμές. Στάθηκε δίπλα στον πολίτη της Ηλείας και τα προβλήματά του ως εκπαιδευτικός, υποψήφιος βουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι Μανώλη», αναφέρει στη δήλωσή της η κ. Γεννηματά.

8eCUgvCwsa

Κοροναϊός: Συλλήψεις ιδιοκτητών φροντιστηρίων σε Γιάννενα-Γρεβενά

Previous article

Σταματούν όλα στον δήμο Κορινθίων: κλείνουν παιδικές χαρές, ελάχιστες συναλλαγές με φυσική παρουσία στις υπηρεσίες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.