ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άλλη πόλη η Κόρινθος σήμερα – φωτορεπορτάζ από τον πεζόδρομο

0

Oι εικόνες με τους πλημμυρισμένους από κόσμο δρόμους ανήκουν πλέον στο παρελθόν αφού η πανδημία του κορωνοϊού έχει ταμπουρώσει στα σπίτια τους τούς καταναλωτές. Το Σάββατο είναι κατεξοχήν μια αγοραστική ημέρα με χιλιάδες ανθρώπους να σπεύδουν στους εμπορικούς δρόμους για να ψωνίσουν.

Σήμερα 14 Μαρτίου, όμως, ημέρα Σάββατο, το κέντρο της Κορίνθου θυμίζει έρημη πόλη, αφού μετά τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, οι καφετέριες έχουν κλείσει με αποτέλεσμα ο πεζόδρομος της Κορίνθου να μη θυμίζει σε τίποτα πρωινό Σαββάτου.

Σε απόλυτο ποσοστό, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το κέντρο της πόλης, οι επιχειρήσεις εστίασης συμμορφώθηκαν με την οδηγία της κυβέρνησης και διέκοψαν την δραστηριότητά τους. Η εικόνα της πόλης σήμερα το πρωί ήταν μοναδική καθώς λίγο μετά τις 10.00 ο πεζόδρομος που τέτοια ώρα σφύζει από ζωή ήταν άδειος.

Ωστόσο, ορισμένοι βρήκαν τον τρόπο, ακόμα και με κλειστά καταστήματα να διαμορφώσουν πηγαδάκια.  Ενώ δηλαδή οι περισσότερες επιχειρήσεις είχαν μαζέψει και τα τραπεζοκαθίσματα, κάποιες άλλες τα είχαν αφήσει, δίνοντας την ευκαιρία έτσι σε κάποιους να πάρουν τον καφέ take away και να πάνε να κάτσουν εκεί για να τον πιουν διαμορφώνοντας πηγαδάκια.  

Δύο ακόμα νεκροί από κορωνοϊό σε Ζάκυνθο και Πτολεμαΐδα

Previous article

Η Αλβανία έτοιμη να υποδεχθεί 30.000 Σύρους πρόσφυγες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.