ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο πρώτος live Διαδραστικός χάρτης με τα κρούσματα Κορωνοϊού στην Ελλάδα

0

Διαδραστικός χάρτης παρουσιάζει σε real time την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα. Δείτε τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά γεωγραφική περιοχή.

Ο πρώτος διαδραστικός χάρτης που εμφανίζει τα κρούσματα του κορονοϊού σε όλη την ελληνική επικράτεια live, βρίσκεται στον αέρα εδώ και λίγες ημέρες.

Δημιουργήθηκε εθελοντικά από την ομάδα Pineza για την ενημέρωση των πολιτών και βασίζεται σε διασταυρωμένες πληροφορίες του ΕΟΔΥ και εγχώριων ΜΜΕ.

Όπως και ο χάρτης του πανεπιστημίου του Johns Hopkins -μπορείς να τον βρεις εδώ– η πλατφόρμα της Pineza εμφανίζει το σύνολο των κρουσμάτων από τον COVID-19, τους θανάτους και τις αναρρώσεις, ενώ υπάρχει γράφημα με κρούσματα ανά περιοχή της χώρας.

Σύμφωνα με την τρέχουσα εικόνα (ώρα 16:40) από τον εν λόγω χάρτη στη χώρα μας αναφέρονται:

  • Σύνολο Κρουσμάτων: 352
  • Σύνολο Θανάτων: 4
  • Σύνολο Αναρρώσεων: 10

Από τα επιβεβαιωμένα κρούσμτα τα 139 βρίσκονται στην Αθήνα ενώ η περειοχή της Ηλείας έρχεται «δεύτερη» με 41.

Πρέπει όμως να σημειωθεί πως 111 κρούσματα εμφανίζονται ως «μη προσδιορισμένα», δεν έχουν δηλαδή συσχετιστεί με κάποια περιοχή.

Τέλος, η σελίδα διαθέτει χρήσιμα links με οδηγίες για το κοινό από τον ΕΟΔΥ. Εξάλλου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, δημιούργησε την τηλεφωνική γραμμή 1135, για να καλούν οι πολίτες και να ενημερώνονται τόσο για τον κορονοϊό όσο και για να τους δίνονται πληροφορίες αν θεωρούν πως είναι ύποπτα κρούσματα.

Πηγή: ieidiseis.gr

8eCUgvCwsa

ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΠΙΑ

Previous article

ΜΟΥΣΙΚΗ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.