ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σωτηρης Τσιόδρας: τα πραγματικά περιστατικά στη χώρα μας είναι 2.000 με 3.000…

0
Please put the correct video link to the video post format section

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το υπουργείο Υγείας και τον λοιμοξιωλόγο Σωτήρη Τσιόδρα. Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 31 νέα κρούσματα, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό στα 418 συνολικά στη χώρα μας.

Από αυτά, 64 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 79 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 13 εκ των οποίων διασωληνωμένοι. Την ίδια στιγμή, 14 πολίτες έχουν λάβει εξιτήριο με την υγεία τους να βελτιώνεται συνεχώς.
Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 εργαστηριακά δείγματα.
Κατά την ανάλυση, όμως των νέων δεδομένων, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος ανέφερε ότι σύντομα τόσο η Ελλάδα, όπως και οι περισσότερες χώρες θα περάσουν σε νέα λογική. «Πλέον θα περάσουμε σε μια νέα φάση, κατά την οποία δεν θα μετράμε όλα τα κρούσματα, αλλά θα καταγράφουμε τα σοβαρά κρούσματα κι εκείνα που χρειάζονται άμεση νοσηλεία», ανέφερε.

Οπως είπε ο Σ. Τσιόδρας με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σήμερα, τους θανάτους και τις νοσηλείες, τα μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάστηκε ειδική ομάδα δείχνουν ότι σήμερα τα πραγματικά περιστατικά στη χώρα μας είναι 2.000-3000. Ωστόσο υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα ως προς τους υπολογισμούς.

Από τη μεριά του ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά την δημόσια κυκλοφορία και για την πρόληψη του κορωνοϊού.

«Βάσει των νέων δεδομένων από αύριο απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων. Σε περίπτωση παραβίασης το πρόστιμο θα είναι 1.000 ευρώ ανά άτομο.
– Αποθαρρύνονται οι ψυχολογικές συναθρόισες σε κλειστό χώρο με 10 ή περισσότερα άτομα.
– Αυστηρή σύσταση γίνεται στους πολίτες να παραμένουν σπίτι και να έχουν επαφές με άτομα αυστηρώς εντός οικογενειακού κύκλου, ώστε να περιοριστεί η κυκλοφορία εκτός σπιτιού.
– Αποδεκτές εξαιρέσεις για την κυκλοφορία είναι μόνο για την εργασία, επίσκεψη σε γιατρό, αγορά τροφίμων, όπου δεν είναι δυνατόν η αποστολή, επίσκεψη στο ταχυδρομείο για τα απαραίτητα, επίσκεψη στην τράπεζα, στο βενζινάδικο, κίνηση για παροχή βοήθειας.
– Σωματική άσκηση μπορεί να γίνεται μόνο ατομικά ή ανά δύο άτομα, με την απαραίτητη απόσταση, μεταξύ τους και την κίνηση με κατοικίδιο.
– Οι επιχειρήσεις οφείλουν να λειτουργούν με τηλεργασία. Σε όσες επιχειρήσεις δεν γίνεται θα πρέπει να τηρείται η απαραίτητη απόσταση μεταξύ των εργαζομένων».

Χάλκινο άγαλμα 300 π.Χ. απο την Σικυώνα στο Βερολίνο

Previous article

Ποια νέα μέτρα παίρνει ο δήμος Κορινθίων για τους δημότες του – θα ετοιμάζει 200 μερίδες φαγητού

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.