ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

“Απ’ ευθείας” επικοινωνία του Νανόπουλου με τους δημότες της Κορίνθου (video)

0

Σημαντική υπήρξε η ανταπόκριση των πολιτών του Δήμου Κορινθίων στην πρώτη διαδικτυακή Live επικοινωνία που πραγματοποίησε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος το μεσημέρι της Πέμπτης, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο δήμαρχος απάντησε σε σωρεία ερωτημάτων που αφορούσαν το ζήτημα της πανδημίας, τα μέτρα που λαμβάνει ο δήμος σε εναρμόνιση με την πολιτεία και φυσικά τις πολύπλευρες συνέπειες της στην καθημερινότητα και στην οικονομία.

Ο Βασίλης Νανόπουλος απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του έθεσαν οι πολίτες που συμμετείχαν και οι οποίοι θα έχουν και στο μέλλον την δυνατότητα να συνομιλούν μαζί του και να ενημερώνονται από τον ίδιο για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Τέθηκαν ερωτήματα που αφορούσαν μεταξύ άλλων

 •  Τις απολυμάνσεις στην πόλη, τα Δημοτικά διαμερίσματα και τα σχολεία,
 • Την ανοιχτή δομή και την μέριμνα που έχει ληφθεί εξαιτίας της πανδημίας
 • Την μέριμνα για τους αστέγους
 • Το Κοινωνικό Φαρμακείο και την λειτουργία του
 • Το νερό και την πρόσφατη βλάβη που κλήθηκε η ΔΕΥΑΚ ν αντιμετωπίσει στην περιοχή της Ποσειδωνίας
 • Τις αιτήσεις Κοινωφελούς εργασίας και την έναρξη τους 
 • Την μέριμνα και περιφρούρηση των χώρων στους οποίους έχει απαγορευτεί η χρήση όπως ανοιχτοί χώροι άθλησης
 • Την μαζική εισροή πολιτών από την Αθήνα τις τελευταίες ημέρες
 • Την καθαριότητα και το πώς θα λειτουργήσει το διάστημα αυτό
 • Την λειτουργία του Δήμου
 • Την στήριξη των ηλικιωμένων και ασθενών μέσα από το «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» και την κοινωνική υπηρεσία
 • Τα πράσινα σημεία

Ο Δήμαρχος Κορινθίων συνέστησε ψυχραιμία και απόλυτη εναρμόνιση με τις οδηγίες των ειδικών, ώστε να κατορθώσουμε να έχουμε τις λιγότερες δυνατές συνέπειες. Ζήτησε απ όλους να προσέχουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους αφού, μέσα από αυτήν την κρίση, με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη θα κατορθώσουμε να βγούμε πιο δυνατοί, έτοιμοι να ανοικοδομήσουμε μια καινούργια χώρα, αυτήν που μας αξίζει!

«Να προσέχετε τον εαυτό σας και την κοινωνία μας. Να μένετε σπίτι. Να κινείστε εάν και μόνον είναι απαραίτητο. Να έχετε εμπιστοσύνη στις αρχές και στο δήμο Κορινθίων», είπε ο Βασίλης Νανόπουλος και συνέχισε:

«Αν υπάρχει ανάγκη και δυσκολία επικοινωνήστε μαζί μας, με την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου για να παρέμβουμε σύντομα και αποτελεσματικά. Σας διαβεβαιώ, ότι ο δήμος με σοβαρότητα και ταχύτητα κάνει εκείνο που πρέπει. Θέλω να σας πω πως πολλές ενέργειες δεν διαφημίζονται από την πλευρά μας γιατί εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η ουσία και το αποτέλεσμα. Εύχομαι από αυτήν την κρίση να βγούμε όλοι υγιείς, να μην χάσουμε πρόσωπα αγαπημένα! Εύχομαι να έχουμε κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Αυτό θα μας μείνει όταν η κρίση θα έχει πια περάσει. Τότε που θα κληθούμε να είμαστε ως κοινωνία καλύτεροι για να ξεπεράσουμε και την οικονομική κρίση, η οποία θα είναι μεγάλη. Για να μπορέσουμε να χτίσουμε τη χώρα που θέλουμε, την χώρα που μας αξίζει», κατέληξε ο δήμαρχος Κορινθίων.

Μητσοτάκης: Επεκτείνεται το επίδομα των 800 ευρώ – Kαταβάλλεται το δώρο Πάσχα (Video)

Previous article

Ομάδα Πρόνοιας και Αλληλεγγύης για ευπαθείς ομάδες στήνει ο δήμος Βέλου-Βόχας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.