ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έτσι θα λειτουργήσει το σύστημα – Τι να Προσέξετε

0

Από αύριο 23 Μαρτίου στις 6 το πρωί και μέχρι τις 6 Απριλίου τίθενται σε ισχύ τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται σε πολύ συγκεκριμένους προορισμούς: στην εργασία τους, στα Super Market και τα άλλα σημεία πώλησης τροφίμων, στα φαρμακεία και τους γιατρούς, σε τράπεζες, τελετές (κηδείες, γάμους βαφτίσεις), παροχή βοήθειας σε ανήμπορα πρόσωπα, βόλτα για προσωπική άσκηση (μέχρι δύο άτομα) και βόλτα με το κατοικίδιο. Σε κάθε όχημα θα επιτρέπεται μόνο ο οδηγός και ένα το πολύ επιπλέον άτομο.

Στην ιστοσελίδα forma.gov.gr (θα ανοίξει το βράδυ) μπορεί κανείς να βρει τους δύο τύπους εγγράφων: τον Τύπο Α που αφορά τις μετακινήσεις εργαζομένων και τον Τύπο Β για τις άλλες αιτίες μετακίνηση.

Σε ό,τι αφορά τον Τύπο Α (εργασία), θα είναι η βεβαίωση του εργοδότη. Περιέχει ονοματεπώνυμο, τόπο κατοικίας και τόπο εργασίας καθώς και την ώρα εργασίας του εργαζομένου. Το έγγραφο αυτό θα δίνεται μία φορά από τον εργοδότη. Ειδικά για αύριο, οι εργαζόμενοι μπορούν να πάνε με μια απλή προσωπική υπεύθυνη δήλωση, αλλά θα επιστρέφουν με την δήλωση του εργοδότη τους, (Εγγραφο Α) από το forma.gov.gr.

Για το έγγραφο Β που αφορά όλες τις άλλες περιπτώσεις:

Τρεις είναι οι τρόποι για την συμπλήρωση της φόρμας, για μετακίνηση που δεν αφορά στην εργασία. Ο πρώτος είναι να κατεβάσει ο πολίτης την φόρμα από την ιστοσελίδα και να την συμπληρώσει πριν από κάθε του μετακίνηση. Ο δεύτερος είναι σε ένα λευκό χαρτί να γράψει μια δήλωση με αυτά τα στοιχεία και το ονοματεπώνυμο.

Τέλος, με ένα μήνυμα SMS στο 13033 όπου γράφει κανείς έναν από του 6 αριθμούς που αντιστοιχούν στην αιτία μετακίνησης. Ο πολίτης μπορεί να αποστείλει μήνυμα στον αριθμό αυτό, γράφοντας τον κατάλληλο αριθμό, αφήνοντας κενό και συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμό και τη διεύθυνση κατοικίας του.

Κάθε πολίτης θα πρέπει να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο

Όλα τα παραπάνω περιγράφονται αναλυτικά στο forma.gov.gr όπου μπορείτε να διαβάσετε όλες τις οδηγίες.

Αυτό είναι το έντυπο που θα συμπληρώνουμε για να κυκλοφορούμε…

Previous article

ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΠΙΑ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.