ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Μάχη για καθαρή πόλη δίνει ο δήμος Κορινθίων, παρά την έλλειψη προσωπικού

0

Την δύσκολη κατάσταση που καλείται να διαχειριστεί η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Κορινθίων, προκειμένου να ανταποκριθεί στο αίτημα για καθαρή πόλη και καθαρά δημοτικά διαμερίσματα επιχειρεί να περιγράψει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Δημήτρης Μπίτζιος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει προκύψει απο το γεγονός πως η υπηρεσία έχει δώσει ειδικές άδειες στο προσωπικό (ευπαθείς ομάδες και γονείς) και αναγκάζεται αυτή την ώρα να λειτουργεί με το 1/3 του προσωπικού της. “Η προσπάθεια που καταβάλουμε είναι διαρκής και τιτάνια προκειμένου να μην μειωθούν άλλο τα δρομολόγια και να παραμείνει ο Δήμος μας καθαρός. Χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε και τη δική σας βοήθεια…”, τονίζει σε ανάρτησή του στα social media ο Δημήτρης Μπίτζιος. Παράλληλα, καλεί τους δημότες για το επόμενο χρονικό διάστημα να αποφύγουν να εναποθέτουν κλαδέματα και άλλα ογκώδη αντικείμενα στον δρόμο, αφού θα είναι δύσκολο να απομακρυνθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, στο μήνυμά του ο κ Μπίτζιος αναφέρει:

Φίλοι Κορίνθιοι,

Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία τώρα που #μένουμε_σπίτι και έχουμε άπλετο χρόνο να συλλέγουμε και να διαχωρίζουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά. Πλαστικά, χαρτικά και γυαλί. Επίσης μπορούμε να διαχειριστούμε και τα οργανικά απόβλητα αφού οι περισσότεροι έχουμε γύρω από το σπίτι μας κήπους και περιβόλια. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, με τη διαχείριση στην πηγή, θα πετύχουμε τρία πράγματα. Θα ευαισθητοποιήθουμε, θα εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας, και, μειώνοντας τον όγκο, θα βοηθήσουμε τους υπαλλήλους καθαριότητας να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο και μην είναι πολλές ώρες έξω, εκτεθειμένοι, κατά την αποκομιδή των απορριμάτων.

Τέλος παρακαλώ όπως αποφύγετε την εναπόθεση κλαδεμάτων και ογκωδών υλικών τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και σε αυτόν τον τομέα.

Σας κάνω γνωστό ότι η υπηρεσία μας έχοντας δώσει ειδικές άδειες στο προσωπικό (ευπαθείς ομάδες και γονείς) αυτή την ώρα λειτουργεί με το 1/3 του δυναμικού της. Η προσπάθεια που καταβάλουμε είναι διαρκής και τιτάνια προκειμένου να μην μειωθούν άλλο τα δρομολόγια και να παραμείνει ο Δήμος μας καθαρός. Χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε και τη δική σας βοήθεια.

Αλλάζοντας συνήθειες, αλλάζουμε τον κόσμο και το περιβάλλον που ζούμε! Λειτουργούμε σαν κοινωνία.

Καλημέρα, θετική σκέψη και καλή δύναμη…“.

Αύριο η λαϊκή στον Συνοικισμό, λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου

Previous article

Αναβλήθηκαν οι τελικοί Champions League και Europa League – άγνωστο αν και πότε θα γίνουν

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.