ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι αριθμοί του κορονοϊού: 20 νεκροί, 45 διασωληνομένοι, 48 νέα κρούσματα

0

Στους 20 ανθρώπους είναι πλέον ο αριθμός των θυμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την εξέλιξη των κρουσμάτων, όπως την κατέθεσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην τακτική απογευματινή ενημέρωση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτά σήμερα 24 Μαρτίου η εικόνα έχεις ως εξής.
– 20 νεκροί
– 743 βεβαιωμένα κρούσματα
– 48 νέα κρούσματα
– 134 νοσηλευόμενοι
– 45 διασωληνομένοι

Ενδιαφέρον είχε, ωστόσο, η τοποθέτηση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη σε σχέση με τους επαναπατρισθέντες από την Ισπανία, οι οποίοι έχουν μπει σε καραντίνα σε ξενοδοχείο.

«Δυστυχώς για εμάς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν. Ευτυχώς για την κοινωνία το κράτος έκανε αυτό που έπρεπε. Μια υγιεινομική βόμβα ήταν έτοιμη να εκραγεί. Η απόφασή μας για την απομόνωση βασίστηκε σε συγκεκριμένο μοντέλο ρίσκου που τρέχουμε στην γγ πολιτικής προστασίας» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός εξήγησε πως οι πτήσεις προέρχονταν από τη Βαρκελώνη και την Μαδρίτη και περιοχές στη βόρεια Ισπανία όπου παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Όπως είπε μεταξύ των 263 επιβατών από τις δύο πτήσεις από την Βαρκελώνη, 21 διαγνώστηκαν θετικοί.

Όπως είπε, 11 άνδρες και 3 γυναίκες εντοπίστηκαν θετικοί στην πτήση από Βαρκελώνη και 5 γυναίκες και 1 άνδρας έφεραν τον κορωνοϊό στην πτήση από την Μαδρίτη.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε νέες διευκρινήσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας . Όπως είπε, η φόρμα Α, που αφορά στη μετακίνηση από και προς την εργασία, θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει σφραγίδα του εργοδότη. Η μη ύπαρξη καθιστά την βεβαίωση άκυρη.

Σε ό,τι αφορά το ωράριο των Super Market o υφυπουργός προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε πως αλλάζει το ωράριο των σούπερ μάρκετ από την Πέμπτη, καθώς έχει πλέον μειωθεί η κίνηση των πολιτών σε αυτά. Ειδικότερα από την Πέμπτη 26-3 ως και το Σάββατο 25/4 θα λειτουργούν 7.00π.μ. με 09.00μμ τις καθημερινές και 7.00π.μ. με 08.00μμ το Σάββατο. Τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή θα είναι κλειστά.


ΕΘΝΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Previous article

Μηνύματα πολιτικών και αυτοδιοικητικών για την 25η Μαρτίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.