ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

4 ακόμα νεκροί από τον κορονοϊό, 54 παραμένουν διασωληνομένοι

0

Είμαστε ακόμη μέσα, αν όχι στην αρχή της μάχης με τον κορωνοϊό“, δήλωσε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. Η σημερινή ημέρα ήταν μία από τις πιο δύσκολες, καθώς κατέγραψε τέσσερις θανάτους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και δύο νέοι άνθρωποι. Η κατάσταση με βάση τους αριθμούς σήμερα έχει ως εξής:

892 επιβεβαιωμένα κρούσματα
71 νέα κρούσματα
134 ανθρώπους που νοσηλεύονται
54 ασθενείς που παραμένουν διασωληνομένοι
26 ανθρώπους που έχουν χάσει την ζωή τους.

Ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής της επιτροπής διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού μίλησε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου, για τις εκτιμήσεις που Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων, αλλά και του ΕΟΔΥ, αναφορικά με την πορεία του ιού στην Ευρώπη.

Ο κος Τσιόδρας είπε ότι δεν παρατηρείται μεγάλη αύξηση των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας, αλλά εξήγησε ότι είμαστε ακόμα στην έναρξη της μάχης με τον ιό. Μια μάχη που θα έχει τις λιγότερες απώλειες αν «ο καθένας συνεχίσει να συμβάλει από την πλευρά του τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα αυτοπεριορισμού». Όπως ανέφερε «δεν χρειάζεται εφησυχασμός, πρέπει να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε παρότι δεν βλέπουμε εκθετική αύξηση των περιστατικών στην χώρα μας».

Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ευρώπη

«Ο ΕΟΔΥ με το ευρωπαϊκό κέντρο πρόληψης νοσημάτων παρακολουθεί και εκτιμά την πορεία του κορωνοϊού στην πατρίδα μας και την Ευρώπη», σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας και ανέφερε πως σε 14 ημέρες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού ανέβηκε από 3,3 σε 36,1 ανά 100.000 πληθυσμού, δηλαδή δεκαπλασιάστηκε, στην Ευρώπη.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε και πάλι πως η εξέλιξη της νόσου στην χώρα μας φαίνεται πως δεν παίρνει την επιθετική μορφή που βλέπουμε σε άλλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Ωστόσο, ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε πως δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, με τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα πρέπει να συνεχίσουν.

Επιδημιολογική εξέλιξη ανάλογη με εκείνη της Χουμπέι
Οι επιστήμονες εκτιμούν συνεχιζόμενη μετάδοση και παρόμοια αύξηση δίκην Χουμπέι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εντός των επόμενων ημερών, συνέχισε ο κ. Τσιόδρας. «Δεν είναι δυνατόν με τα ως τώρα δεδομένα, να αξιολογήσουν το αποτέλεσμα των μέτρων για τον γενικό πληθυσμό. Η εικόνα από την Ιταλία και την Ισπανία είναι τόσο άσχημη» που τους ανησυχεί, όπως είπε.

Ο Έλληνας λοιμωξιολόγος σημείωσε ωστόσο πως χρειάζεται να έχουν θετική ανησυχία και να εμμείνουμε στα μέτρα περιορισμού. «Αν τα μέτρα αρθούν θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα με εκείνη στην Ιταλία» είπε και επανέλαβε πως ο κίνδυνος για σοβαρή νόσο είναι ιδιαίτερα αυξημένος για ηλικιωμένους και ασθενείς με χρόνια νοσήματα.

Ποια είναι τα μέτρα που προβλέπονται για την επόμενη φάση

Previous article

Σύνοδος Κορυφής: Ιταλία και Ισπανία έβαλαν βέτο, επειδή απερρίφθη το κορωνοομόλογο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.