ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Αλλάζουν όλα στην λαϊκή αγορά – Μένουν οι μισοί παραγωγοί και με απόσταση 5 μέτρων

0

Νέα μέτρα για την λειτουργία των λαϊκών αγορών θα ισχύσουν από αύριο στο πλαίσιο της πρόληψης και της προστασίας παραγωγών και καταναλωτών. Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε ο δήμος Κορινθίων, αλλά και άλλοι δήμοι της Κορινθίας, μετά την εφαρμογή των αλλαγών που περιλαμβάνονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφτηκε πριν απο μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με αυτές στις λαϊκές αγορές θα εφαρμόζονται τα εξής:

• Στις λαϊκές αγορές θα προσέρχεται το 50% του αριθμού των πωλητών αγροδιατροφικού τομέα
• Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών στις λαϊκές αγορές είναι τα πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό – ελεύθερο από αντικείμενα, ώστε να αποφευχθεί η συγκέντρωση πολλών πολιτών γύρω από έναν πάγκο.
• Όλοι οι πωλητές υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ΄ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης.
• Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα,

Στους καταναλωτές, κατά την διάρκεια της παρουσίας τους στην λαϊκή αγορά συνιστάται:

1. Να αποφεύγουν να συνωστίζονται στους διαδρόμους όπως και μπροστά από τους πάγκους και να τηρούν απόσταση τουλάχιστον 2μέτρων.
2. Να φορούν γάντια μιας χρήσης κατά τη διάρκεια της διαλογής των προϊόντων και της συναλλαγής.
3. Η συχνή απολύμανση των χεριών.
4. Να αποφύγουν την επίσκεψη στην λαϊκή αγορά και να παραμείνουν στο σπίτι τους τα άτομα μεγάλης ηλικίας, καθώς επίσης, τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Ο Δήμος Κορινθίων από την πλευρά του θα φροντίσει για τον συχνό καθαρισμό των χώρων, την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων με το πέρας λειτουργίας της λαϊκής αγοράς και την διαρκή πληροφόρηση των καταναλωτών, με κάθε πρόσφορο μέσο.

Τα μέτρα έχουν στόχο την προστασία και διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η τήρηση τους απ όλους είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ! Παρακαλούνται οι αστυνομικές αρχές όπως μεριμνήσουν για την τήρηση των προβλεπομένων , την καταγραφή των όποιων παραβάσεων και την απόδοση των ποινών όπως αυτές ορίζονται από τις αποφάσεις για τα μέτρα πρόληψης του κορωνοιού.

Οργή Καντέρ για Ερντογάν: «Κάνε κάτι παρανοϊκέ δικτάτορα, άνθρωποι πεθαίνουν»

Previous article

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ Δωρεάν παρακολούθηση Οι Τρειςευτυχισμένοι Πρωταγωνιστούν: Ο Κιατιώτης Άγγελος Παπαδημητρίου και η Λένα Παπαληγούρα .

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.