ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Πινγκ – πονγκ δηλώσεων μεταξύ Πνευματικού και Νανόπουλου για την “νέα” Δομή

0

Δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στον τέως και τον νυν δήμαρχο Κορινθίων προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει το νομικό πλαίσιο της διοίκησης των Κλειστών και Ανοιχτών Δομών που έχουν δημιουργηθεί ανά την επικράτεια και φυσικά στην Κόρινθο.

Το Korinthia.net.gr με ρεπορτάζ εξήγησε αναλυτικά τι συμβαίνει (εδώ και εδώ).

Χτες, ο τέως δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στην οποία ανέφερε:

“Είπαμε και σήμερα αλλά και πριν μερικούς μήνες, ότι την δημοτική αρχή την ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η αποτροπή εγκατάστασης νέων δομών για τους παράνομους μετανάστες στην Κόρινθο. Εμείς με πολύχρονους αγώνες καταφέραμε τον Ιούλιο του 2019 να υπογράψουμε το μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με το οποίο άμεσα μας επαραχωρείτο το γήπεδο του στρατοπέδου και μετά την πολεοδόμηση που θα έκανε ο Δήμος Κορινθίων, εκτάσεις πάνω απο 150 στρέμματα του στρατοπέδου. Είχαμε ένα όπλο στα χέρια μας που ο κ. Βασίλης Νανοπουλος και οι τρεις βουλευτές της ΝΔ αντί να το χρησιμοποιήσουν για την αποτροπή της νέας εγκατάστασης μεταναστών το χαρακτήρισαν κουρελόχαρτο αποδεχόμενοι – ανεχόμενοι τον χαρακτηρισμό του Υπουργού κ Χρυσοχοείδη. Πριν 15 ημέρες το ¨κουρελόχαρτο ¨ έγινε δια μαγείας στην Οικονομική Επιτοπή του Δήμου επίσημο έγγραφο που μας έδωσε την δυνατότητα να ξεκινήσουμε την πολεοδόμηση του στρατοπέδου. Επικοινωνία και σκοπιμότητα χωρίς να κάνουν την παραμικρή αυτοκριτική . 
Σήμερα και Τρίτη δομή στην Κόρινθο . Κάτι πάλι επικοινωνιακά θα πει ο κ. Β Νανόπουλος. Μάλλον θα φταίει η προηγούμενη δημοτική αρχή πάλι . Θα βγάλουμε και ένα αγωνιστικό δελτίο τύπου και θα περιμένουμε την νέα δομή να λειτουργήσει .

Η απάντηση του Βασίλη Νανόπουλου

Στον τέως δήμαρχο απάντησε ο νυν με μία ανακοίνωση του γραφείου Τύπου με τίτλο: «Διοικητής έρχεται στην ανοιχτή δομή, δεν έρχονται μετανάστες  κ.Πνευματικέ!». Το ενδιαφέρον ωστόσο, εδώ είναι πως ο κ. Νανόπουλος δίνει και δύο επιπλέον ειδήσεις, πέρα απο την απάντηση στον κ. Πνευματικό.
Η πρώτη είδηση είναι ότι εταιρεία security θα αναλάβει τον έλεγχο εισόδου και εξόδου των ανθρώπων που ζουν στην Δομή, στο πλαίσιο παρακολούθησης της υλοποίησης των μέτρων που έχουν τεθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
Η δεύτερη είναι πως το περίφημο “μνημόνιο” το οποίο επικαλείται ο κ. Πνευματικός, για την παραχώρηση του γηπέδου του στρατοπέδου στον δήμο στην πραγματικότητα είναι “κλινικά νεκρό”, από την στιγμή που έχει δημιουργηθεί σε αυτόν τον χώρο η Ανοιχτή Δομή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Νανόπουλου:

Βασίλης Νανόπουλος: Παραδίδουμε τους συκοφάντες και λασπολόγους ...

Ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης δεν θα περίμενε κανείς πως θα ήταν το ζητούμενο για τον κ. Πνευματικό, ειδικά όταν πρόκειται για ένα τέτοιο ευαίσθητο ζήτημα τους μετανάστες, σε μια κρίσιμη για την πατρίδα μας και το δήμο μας συγκυρία, αυτήν την πανδημίας. Γίνεται λόγος από τον Πνευματικό για 3η δομή μεταναστών στην Κόρινθο! Αλήθεια που είδε κάτι τέτοιο;

Το ΦΕΚ το οποίο επικαλείται μιλά για «ΔΟΜΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ στο Στρατόπεδο Καλογερογιάννη» δομή η οποία, εάν δεν θυμάται να του θυμίσουμε,  δημιουργήθηκε στην Κόρινθο στην δική του θητεία! Η μεν κλειστή τον Αύγουστο του 2012 η δε ανοιχτή τον Αύγουστο του 2019! Και οι δυο δημιουργήθηκαν επί δημαρχίας του! Χωρίς εκείνος να κατορθώσει να προλάβει αυτές τις εξελίξεις για το δήμο και τους δημότες , χωρίς να καταφέρει ποτέ να εισακουστεί στα κέντρα λήψης αποφάσεων!

Η 3η δομή είναι ανακάλυψη του κ.Πνευματικού και μόνον! Προφανώς για να κατορθώσει, κατά την προσφιλή του τακτική, να μεταφέρει τις ευθύνες που τον βαραίνουν σε άλλους!

Ως Δήμαρχος Κορινθίων διαβεβαιώνω τους πολίτες ότι, η μόνη διαφορά στην υπάρχουσα κατάσταση είναι ότι διορίζεται Διοικητής από το Κράτος που θα έχει τον έλεγχο της δομής.

Σύντομα θα υπάρχει υπηρεσία security στην ανοιχτή δομή για τον έλεγχο εισόδου – εξόδου και εγκατάσταση καραντίνας για την περίπτωση που υπάρξει κρούσμα από τον ιό.

Όσο για το μνημόνιο που είχε υπογράψει ο κ.Πνευματικός, ο χώρος που συμφώνησε να γίνει γήπεδο είναι τώρα η ανοιχτή δομή, άρα αυτό το μνημόνιο είναι «κλινικά νεκρό» όπως είπα και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ Δωρεάν παρακολούθηση Οι Τρειςευτυχισμένοι Πρωταγωνιστούν: Ο Κιατιώτης Άγγελος Παπαδημητρίου και η Λένα Παπαληγούρα .

Previous article

30/9 οι ασφαλιστικές εισφορές του Φεβρουαρίου και 31/10 του Μαρτίου.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.