ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

“Μαθαίνουμε στο σπίτι” με την ΕΡΤ – Ξεκινούν τα μαθήματα Δημοτικού την Δευτέρα

0

Στη «μάχη» για την εξ αποστάσεως διδασκαλία μπαίνει και η εκπαιδευτική τηλεόραση από την Δευτέρα 30 Μαρτίου, με τη δημιουργία ειδικής τηλεοπτικής ζώνης στην ΕΡΤ. Κάθε πρωί από τις 10.00 μέχρι τις 12.00, από την ΕΡΤ2, η εκπαιδευτική τηλεόραση του υπουργείου Παιδείας επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση, ανανεωμένη και προσαρμοσμένη στη σύγχρονη πραγματικότητα και τις ιδιαίτερες ανάγκες της εποχής.

Στο γνώριμο περιβάλλον μιας σχολικής αίθουσας, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων στέκονται μπροστά στην κάμερα, για να παραδώσουν στις μαθήτριες και τους μαθητές του Δημοτικού τηλε-μαθήματα, κρατώντας τα παιδιά σε… μαθησιακή εγρήγορση μέχρι να ανοίξουν ξανά τα σχολεία. Στόχος του εγχειρήματος δεν είναι – προφανώς – η υποκατάσταση της δια ζώσης διδασκαλίας, γι’ αυτό και τα μαθήματα είναι προσανατολισμένα στην επανάληψη και την εμβάθυνση της ήδη διδαχθείσας ύλης.

Τα μαθήματα των δύο πρώτων ημερών αφορούν τις μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού και περιλαμβάνουν διδασκαλία Γλώσσας, Μαθηματικών, Φυσικών Επιστημών και Ιστορίας. Τις επόμενες ημέρες τα μαθήματα θα διευρυνθούν και για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, ενώ θα εμπλουτιστούν και με άλλα διδακτικά αντικείμενα.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των πρώτων ημερών του τηλεοπτικού σχολείου της ΕΡΤ2  έχει ως εξής:

Δευτέρα 30 Μαρτίου
1.      Επαναληπτικό μάθημα στη Γλώσσα Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης  – Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος
2.      Ιστορία Δ’ τάξης – Εκπαιδευτικός: Γιώργος Δάβος
3.      Φυσική Ε’ τάξης – Εκπαιδευτικός: Ουρανία Γκικοπούλου

Τρίτη 31 Μαρτίου
1.      Μαθηματικά, Γ’ & Δ’ τάξης – Εκπαιδευτικός: Μίνα Τόδωρη
2.      Μαθηματικά, Δ’ & Ε’ τάξης – Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος
3.      Φυσική Ε’ & ΣΤ’ τάξης – Εκπαιδευτικός: Κώστας Χωριανόπουλος

Παράλληλα, όλες οι ομάδες υποστήριξης των Δημοτικών Σχολείων της ΠΕ Κορινθίας καλούνται την Δευτέρα 30-3-2020 και ώρα 12:30 να συμμετάσχουν στην τηλεδιάσκεψη με το Υπουργείο Παιδείας. Λίγο πριν την τηλεδιάσκεψη θα λάβουν στο mail  που έχουν δηλώσει στο myschool ένα σύνδεσμο (κοινό για όλα τα σχολεία) με τον οποίο θα συνδεθούν.

Ψηφιακό ταξίδι στην αρχαία Κόρινθο – Τα αρχεία της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών (video-foto)

Previous article

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ : ΑΛΟΓΑ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.