ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

6 νεκροί και 95 νέα κρούσματα σε μία ημέρα

0

Τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών σε ένα 24ωρο είχε σήμερα η χώρα μας, καθώς έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τον κορονοϊό ανεβάζοντας τον αριθμό στους 38. Συνολικά 1156 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 95 τα νέα ενώ 69 άνθρωποι παραμένουν διασωληνομένοι. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ότι παρατείνεται το λουκέτο στα καταστήματα, τους αθλητικούς χώρους και τους χώρους λατρείας μέχρι τις 11 Απριλίου.

Τα περισσότερα καταγεγραμμένα κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική. Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 69 άτομα σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Από τους 38 ασθενείς που έχουν καταλήξει, 29 είναι άνδρες και 9 γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 71 έτη. Το 92% των θανάτων αφορούν σε ηλικιωμένους (70 ετών και άνω) ή σε άτομα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Το 58% είχε διαγνωσμένο καρδιαγγειακό νόσημα.   

Όπως είπε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, υπολογίζεται το 5% των νοσούντων φαίνεται πως χρειάζεται εντατική θεραπεία καθώς ο ιός προκαλεί σε αυτές τις περιπτώσεις σοβαρή πνευμονία που απαιτεί νοσηλεία. «Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως αυτοί που μπαίνουν στα νοσοκομεία είναι η κορυφή του παγόβουνου, αυτοί που κινδυνεύουν από τις επιπλοκές». Συνολικά στην Ελλάδα έχουν διενεργηθεί 15.151 εργαστηριακοί έλεγχοι.

Γερμανός υπουργός Οικονομικών αυτοκτόνησε: Νεκρός στις γραμμές του τρένου βρέθηκε ο Τόμας Σέφερ

Previous article

Μητροπόλεις σε LOCKDOWN – ένα drone καταγράφει Αθήνα και Θεσσαλονίκη στην εποχή του κορωνοϊού

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.