Σε μία δήλωση που θα προκαλέσει αναμφίβολα συζήτηση -και μας προετοιμάζει για τις δύσκολες, επόμενες ημέρες στο νομό μας- προέβη πριν από λίγο στο korinthia.net.gr ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας Χρήστος Βλαχοπάνος. Ο κ. Βλαχοπάνος έκανε λόγο για έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων (“θα ξεπεράσει τους 100 αυτή την εβδομάδα”), οι οποίοι βρίσκονται αυτή την στιγμή σε κατ’ οίκον περιορισμό και επιτηρούνται από την Αστυνομία, για το αν τηρούν την καραντίνα.
Οι άνθρωποι αυτοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Κορίνθου, έχουν εξεταστεί και θεωρούνται για την ώρα ύποπτα κρούσματα. Όσες περιπτώσεις έχουν ήπια συμπτώματα, τους έχει απλώς ζητηθεί να παραμείνουν σπίτι τους, χωρίς να τους γίνουν τεστ, σε πρώτη φάση (και ανάλογα με την πορεία της υγείας τους). Αντίθετα, όσοι έχουν τα πιο βαριά συμπτώματα έχουν κάνει τεστ και περιμένουν τα αποτελέσματα.
Ο κ. Βλαχοπάνος μάς είπε ακόμα πως σχεδόν σε όλη την Κορινθία τα εξοχικά είναι ανοιχτά: «Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν εξοχικά στο νομό μας έχουν έρθει εδώ. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να μιλήσω, γιατί πιστεύω πως πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο να σταματήσει να κυκλοφορεί, να μείνει σπίτι. Σήμερα βγήκα στα Καλάμια και τρόμαξα με αυτά που είδα. Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα και πρέπει να του το λέμε συνεχώς. Γι αυτό σας περιγράφω ποια είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε».
Αφήνουμε όμως τις δηλώσεις του κ. Βλαχοπάνου και περνάμε στις δηλώσεις που έκανε ο ασθενής με το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα, στο e-korinthos. Απο όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα ο ασθενής εμφανίζεται να είναι δυσαρεστημένος από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου.
Πηγή από το Νοσοκομείο Κορίνθου, ωστόσο, μας τόνισε ότι τόσο σε αυτό το περιστατικό, όσο και σε όλα όσα έρχονται στο Νοσοκομείο ακολουθείται ακριβώς το πρωτόκολλο που έχει εκδώσει ο ΕΟΔΥ και προβλέπει μεταξύ άλλων να ενημερώνεται ο Οργανισμός για κάθε περιστατικό που κρίνεται ύποπτο, προκειμένου να δίνει οδηγίες.
«Οι εξετάσεις γίνονται σε ειδικά box τα οποία πρέπει να αποστειρώνονται μετά κάθε χρήση», μας είπε ο άνθρωπος που μίλησε για το πρωτόκολλο που ακολουθείται. «Το ίδιο ισχύει και με τον γιατρό που κάνει την εξέταση. Αυτό δημιουργεί καθυστερήσεις. Θα πρέπει να καταλάβουμε πως τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των ανθρώπων που έρχονται στο νοσοκομείο διαρκώς μεγαλώνει. Κάθε ασθενής που έρχεται περιγράφει τα συμπτώματά του στον εφημερεύοντα γιατρό, ο οποίος βρίσκεται σε κλειστό χώρο και η επικοινωνία γίνεται μέσω μικρόφωνο.
Στη συνέχεια, με βάση την περιγραφή των συμπτωμάτων κρίνεται αν θα κάνει την εξέταση. Αν πρέπει να κάνει εξέταση και αν δεν είναι άδειο και αποστειρωμένο το box, πρέπει να περιμένει στο προαύλιο, ή στο αυτοκίνητό του, αν έχει έρθει με δικό του ΙΧ. Μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων ενημερώνεται ο ΕΟΔΥ, με βάση τις οδηγίες του οποίου αποφασίζεται ποια θα είναι η πορεία που θα ακολουθηθεί…».
Comments