ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκε από την Διυπουργική ΣΔΙΤ η «Πολιτεία Καινοτομίας» στην ΧΡΩΠΕΙ

0

Στο περιθώριο της μάχης για τον κορονοϊό η κυβέρνηση προσπαθεί να διατηρήσει την λειτουργία της σε μια σειρά από άλλους τομείς. Έτσι, χτες (Παρασκευή 3 Απριλίου), η διυπουργική επιτροπή για τις ΣΔΙΤ συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης και ενέκρινε ομοφώνως την ίδρυση της Πολιτείας Καινοτομίας, ένα project που εμπνεύστηκε και  «έτρεξε» ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, ο οποίος έκανε και την εισήγηση στην διυπουργική. Σε αυτήν προεδρεύει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Άδωνις Γεωργιάδης και συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής και ο γενικός γραμματέας  Επενδύσεων και Σ.Δ.Ι.Τ  Νίκος  Μαντζούφας.

Η πρώτη λοιπόν Πολιτεία Καινοτομίας γίνεται πραγματικότητα και θα εγκατασταθεί στις, επί 30 ετών εγκαταλελειμμένες αποθήκες της ΧΡΩΠΕΙ, έκτασης 18 στρεμμάτων, σε ένα κτίριο που είναι αμιγώς συνδεδεμένο ιστορικά με την Έρευνα και Ανάπτυξή στην Ελλάδα. Η επένδυση αναμένεται να στοιχίσει περίπου 50 εκατ. ευρώ χωρίς να επιβαρυνθεί καθόλου το ελληνικό δημόσιο, αφού το κόστος κατασκευής και λειτουργίας θα αναλάβει ο ιδιωτικός τομέας. Η επένδυση αναμένεται να απασχολήσει περίπου 150 εργαζόμενους κατά την κατασκευή του Κέντρου Καινοτομίας, ενώ όταν ολοκληρωθεί το έργο θα παραχθούν περίπου 2500 νέες θέσεις εργασίας.

Η Πολιτεία Καινοτομίας είναι ένας φυσικός χώρος όπου ερευνητές, startup επιχειρήσεις και τμήματα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) εταιρειών και βιομηχανιών θα δημιουργούν επιχειρηματικές συνέργειες παράγοντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες προς όφελος της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα project του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η δημιουργία του θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της Ελλάδας στο χάρτη της Ανταγωνιστικότητας και την αναβάθμισή της στους διεθνείς δείκτες  Καινοτομίας.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ βγήκε, το μπέρδεμα για την Κορινθία παραμένει…

Previous article

Στέφανος Μίλλερ: «Η Ελλάδα είναι το σχολείο του πολιτισμού μας»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.