ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Ένα μάθημα την ημέρα και μέχρι 8 μαθητές ανά αίθουσα – Όλη η ύλη

0

Την ύλη πάνω στην οποία θα εξεταστούν οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου προκειμένου να πετύχουν την είσοδό τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ έδωσε το υπουργείο Παιδείας. Αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις, εν τούτοις το υπουργείο κατέθεσε την λίστα με την ύλη σε όλα τα μαθήματα. Μάλιστα το υπουργείο διαψεύδει “διαψεύδει πληροφορίες και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων και διαβεβαιώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι καμία σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί αναφορικά με αυτό το ζήτημα, εν αναμονή των σχετικών εισηγήσεων των ειδικών“.

Η υπουργός Παιδείας μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, επανέλαβε τον στόχο να γίνουν οι εξετάσεις όσο πιο κοντά γίνεται στην καθιερωμένη ημερομηνία και πως στόχος είναι «να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο, ιδανικά μέχρι τις 15 Ιουλίου». Σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα καθοριστούν από τις συστάσεις των επιστημόνων.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», έρχονται αλλαγές στις Πανελλήνιες 2020 και στον τρόπο διεξαγωγή τους. Συγκεκριμένα, θα εξετάζεται μόνο ένα μάθημα από μία μόνο κατεύθυνση την ημέρα προκειμένου να μην υπάρχει συγχρωτισμός, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για 5 έως 8 μαθητές ανά αίθουσα.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας: “Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και με δεδομένη την γενική αναστολή λειτουργίας των σχολείων από την 11η Μαρτίου 2020, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ’ τάξη του  συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων“.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ανακοινώθηκε πως δεν επέρχεται καμία αλλαγή στον τρόπο αξιολόγησης του πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία».

Δείτε εδώ την ύλη για όλα τα μαθήματα των ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΓΕΛ)

Δείτε εδώ την ύλη για όλα τα μαθήματα των ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΕΠΑΛ)

Συνελήφθη 39χρονος κακοποιός – Χτύπησε και λήστεψε ηλικιωμένους στην Κόρινθο

Previous article

Ελεύθερο WiFi για όλους στον δημο Λουτρακίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.