ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ό,τι κάψατε, κάψατε – Φωτιές τέλος…

0

Δύο μέρες περιθώριο έχουν ακόμη οι πολίτες για να κάψουν ξερόκλαδα ή οτιδήποτε άλλο θέλουν καθώς στις 15 Απριλίου, την Μεγάλη Τετάρτη, ξεκινά η αντιπυρική περίοδος που θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Σε όλο αυτό το διάστημα των 229 ημερών δεν θα μπορούν να ανάψουν φωτιά καθώς υπάρχει αυξημένος πλέον κίνδυνος για πυρκαγιά.

Ο Δήμος Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων, ένας από τους δήμους που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από μεγάλες πυρκαγιές, προχώρησε σε σχετική ενημερωτική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

Σας γνωρίζουμε ότι εκδόθηκε η με αριθμό 1/2020 Πυροσβεστική Διάταξη του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου σύμφωνα με την οποία καθορίζεται η χρονική διάρκεια απαγόρευσης χρήσης πυρός στην ύπαιθρο που για το τρέχον έτος ορίζεται από 15 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα :

1. Κατά την διάρκεια της χρονικής περιόδου, από 15-04-2020 μέχρι 31-10-2020, απαγορεύεται, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, η χρήση πυρός, στα δάση και δασικές εκτάσεις, όπως επίσης στις χορτολιβαδικές εκτάσεις καθώς και τις βραχώδεις πετρώδεις εκτάσεις .

2. Κατά την διάρκεια της χρονικής περιόδου, από 15-04-2020  μέχρι  31-10-2020,  απαγορεύεται η καύση αγροτικών εκτάσεων χωρίς την έκδοση άδειας από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία και αφού ληφθούν τα μέτρα που ορίζονται στο άρθρο 5. Παράγρ. 1 της 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης (ΦΕΚ Β’1459/30-11-2000) όπως αυτή τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθ. 9 Α/ 2005 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ Β’1554/10-11-2005) και ισχύει.

Απρίλιος 1941: Οι Γερμανοί εισβάλουν στην Ελλάδα. Δύο μέρες πριν αεροφωτογραφίζουν Διώρυγα, Κόρινθο, στρατόπεδο και Λουτράκι. (φωτογραφίες)

Previous article

Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη στις 7.30

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.