Περιφερεια

Μεγάλη Εβδομάδα για Αστεροσκοπείο Κρυονερίου και σιδηροδρομική γραμμή Κόρινθος-Δερβένι

0

Το τυπικό μέρος μιας πολυσυζητημένης υπόθεσης θα (υπο)γραφεί σήμερα Μεγάλη Τετάρτη στην Αθήνα, στην συνάντηση ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλή Νικολάου. Αντικείμενο της συνάντησης είναι η υπογραφή του χρησιδανείου με το οποίο παραχωρείται στην περιφέρεια -για 50 χρόνια- η ανενεργός μετρική σιδηροδρομική γραμμή των 55 χιλιομέτρων, από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι.

Το ίδιο θέμα, εξ άλλου, θα αποτελέσει αντικείμενο τηλεδιάσκεψης, που θα έχει ο περιφερειάρχης τη, Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, με στελέχη από τα υπουργεία Έρευνας και Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας -δύο υφυπουργούς και έναν γενικό γραμματέα.

Ειδικότερα, θα εξεταστούν οι παράμετροι της συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων, της Περιφέρειας και των δήμων της Π.Ε. Κορινθίας, από τους οποίους διέρχεται η σιδηροδρομική γραμμή, έτσι ώστε, να γίνουν έργα αναβάθμισης της συγκεκριμένης περιοχής -καθώς και των 4 σιδηροδρομικών σταθμών που υπάρχουν στο εν λόγω τμήμα- με σκοπό να αλλάξει η εικόνα της και να ενισχυθεί η προοπτική της Κορινθίας ως τουριστικός τόπος.

ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

Αύριο εξάλλου (Μεγάλη Πέμπτη) ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθηγητή Μανώλη Πλειώνη. Αντικείμενο της εν λόγω τηλεδιάσκεψης, θα αποτελέσει η αναβάθμιση των υποδομών -αλλά και η δημιουργία πλανητάριου– στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, στην Κορινθία.

Το αστεροσκοπείο είναι ιδιοκτησία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και λειτουργεί από το 1972 στο όρος Κυλλήνη, κοντά στο Κρυονέρι Κορινθίας, σε υψόμετρο περίπου 900 μέτρων.

Καβάλα: η ανθρώπινη ιστορία πίσω από τη δηλητηρίαση των αλόγων

Previous article

Πέτσας: “Δεν μειώνονται μισθοί και συντάξεις, δεν απαγορεύεται να ψήσουμε αρνί, δεν σκεφτόμαστε εκλογές”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.