ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Οι Κορίνθιοι τελείωσαν την καραντίνα – Μεγάλη κίνηση σήμερα στο κέντρο της πόλης

0

Από τη μια μεριά η ψυχολογική κούραση από την πολυήμερη καραντίνα, από την άλλη η εορταστική (παρά τις δυσκολίες) ατμόσφαιρα και οι ανάγκες της Μεγάλης Εβδομάδας, η εικόνα στο κέντρο της Κορίνθου σήμερα, μπορεί να μην ήταν κλασική πασχαλιάτικη εικόνα, απείχε ωστόσο αρκετά από την εικόνα μιας πόλης όπου ισχύουν οι περιορισμοί της κυκλοφορίας, ή από την εικόνα των προηγούμενων εβδομάδων.

Τα σημάδια είναι ορατά στον καθένα. Εκεί που μέχρι πριν από λίγες ημέρες έβρισκες εύκολα να παρκάρεις σήμερα το φαινόμενο των διπλοπαρκαρισμένων αυτοκινήτων ήταν και πάλι εμφανέστατο. Αλλά και η κίνηση στους δρόμους ήταν έντονη, ενώ για πρώτη φορά ύστερα από καιρό υπήρχε ουρά, έξω από γνωστό super market στον πεζόδρομο.

Φυσικά, οι μεγαλύτερες ουρές αναμονής εμφανίστηκαν στις τράπεζες, καθώς είμαστε σε φάση κατά την οποία καταβάλλονται διαφόρων ειδών επιδόματα. Ωστόσο και στα σούπερ μάρκετ, στα ψαράδικα και σε άλλα σημεία που λειτουργούν καταστήματα υπήρχε αυξημένη κίνηση.

Αν κάτι προκύπτει, πάντως, καταφανώς από μέρες σαν την σημερινή είναι ότι η πόλη έχει μεγάλη ανάγκη χώρων στάθμευσης. Γιατί μπορεί να είναι αλήθεια πως σήμερα η κίνηση ήταν σημαντική, όμως σε καμία περίπτωση δεν είχε σχέση με την κίνηση μιας “κανονικής” Μεγάλης Τετάρτης, οπότε όλα τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοιχτά και περιορισμοί στην κυκλοφορία δεν υπάρχουν.
Παρ’ όλα αυτά το να βρεις θέση να παρκάρεις στο κέντρο ήταν εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.
Αποδεικνύεται, λοιπόν, για μια ακόμα φορά πως το έλλειμμα θέσεων στάθμευσης θα είναι ένα ζήτημα που η δημοτική αρχή θα πρέπει να δει διεξοδικά, όταν επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς ζωής.

Οι πασχαλινοί εκδρομείς έσπασαν το μπλόκο των διοδίων, μέσω Αλεποχώριου

Previous article

Ανακοίνωση του δήμου Βέλου Βόχας για τα μέτρα που λήφθηκαν

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.