ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Αναβαθμίζονται οι σταθμοί του τρένου σε Κόρινθο, Κιάτο, Ξυλόκαστρο, Δερβένι καθώς και όλο το ανενεργό σιδηροδρομικό δίκτυο.

0

Θετικά εξελίχθηκε η συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου, στην Αθήνα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλή Νικολάου, με αντικείμενο την παραχώρηση στην Περιφέρεια -για 50 χρόνια- του χώρου των 55 χιλιομέτρων της ανενεργού μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι.
Το ίδιο θέμα, εξ άλλου, θα αποτελέσει αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που θα έχει ο περιφερειάρχης αύριο, Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι με τους υφυπουργούς Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστο Δήμα, Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Δημήτρη Οικονόμου καθώς και τον γενικό γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη.
Στην αυριανή τηλεδιάσκεψη -με τη συμμετοχή επίσης στελεχών της Περιφέρειας από την Π.Ε. Κορινθίας, αλλά και από την έδρα-, θα συζητηθεί η εκπόνηση ειδικού χωροταξικού για τη συγκεκριμένη έκταση.
Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας είναι να γίνουν έργα αναβάθμισης της συγκεκριμένης περιοχής -καθώς και των 4 σιδηροδρομικών σταθμών που υπάρχουν από την Κόρινθο μέχρι το Δρεβένι- με σκοπό να αλλάξει η εικόνα της και να ενισχυθεί η προοπτική της Κορινθίας ως τουριστικός τόπος.

8eCUgvCwsa

Ανατολή στο Δερβένι.

Previous article

Τηλεφωνική υποστήριξη από την ψυχιατρική κλινική του Γ.Ν Νοσοκομείου Κορίνθου από τις 21-4-2020

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.