ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε άπορες οικογένειες από τον δήμο Κορινθίων (ηχητικό)

0

H συνεργασία του δήμου Κορινθίων και χορηγών απέδωσε σήμερα το πρωί περισσότερους απο 50 τόνους τρόφιμα τα οποία μοιράστηκαν σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη.

Δεκάδες Κορίνθιοι δημότες μαζεύτηκαν στο πρώτο δημοτικό σχολείο προκειμένου να πάρουν τρόφιμα αλλά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης (π.χ. υλικά για τον καθαρισμό και την προστασία από τον κορονοϊό), με τον δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο να εκφράζει τις ευχαριστίες τους προς όσους πρόσφεραν τα τρόφιμα. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κορινθίων αυτή η βοήθεια δεν θα είναι η μόνη από τον Δήμο καθώς θα υπάρχει και χρηματικό βοήθημα που θα έρθει από την περιφέρεια και θα πιστωθεί απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Η προσφορά στους ανθρώπους θα επαναληφθεί το Σάββατο που θα μοιραστεί αρνί και άλλα τρόφιμα.

Ακούστε εδώ το ηχητικό με τις δηλώσεις του κ. Νανόπουλου από το korinthostv.

Η αταξία και η παρέμβαση Κορδώση

Από την συγκέντρωση για την διανομή των τροφίμων δεν έλειψαν, πάντως, τα απρόοπτα. Θα πρέπει να επισημάνουμε πως οι συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί στον χώρο έξω απο το 1ο δημοτικό σχολείο δεν ταίριαζαν με τις δύσκολες μέρες που περνάμε. Και αυτό γιατί υπήρχε συνεχώς μια μεγάλη ομάδα συγκεντρωμένων, τουλάχιστον 80-100 άτομα, πάνω στον δρόμο, χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας που επιβάλλει η πολιτεία.

Το ακόμα χειρότερο είναι πως οι συνθήκες αυτές δεν διασφάλιζαν καν την ανωνυμία των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι γίνονταν “θέατρο” από οποιονδήποτε περνούσε έξω από έναν εκ των πιο κεντρικών δρόμων της πόλης.

Η εικόνα αυτή προκάλεσε την έκρηξη του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Κορδώση, ο οποίος βρέθηκε στον χώρο. Βλέποντας την πολύ κακή εικόνα που είχε δημιουργηθεί με το άτακτο πλήθος ζήτησε την παρέμβαση των αστυνομικών που βρίσκονταν εκεί. Δημιουργήθηκε μία παρεξήγηση, η οποία έφερε τον κ. Κορδώση μέχρι το τμήμα, ωστόσο εκεί δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και το περιστατικό έληξε.

(Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΕΙΟΥ.
Το Korinthia.net.gr δεν θα μεταδώσει βίντεο και φωτογραφίες απο την σημερινή συγκέντρωση, προκειμένου να προστατέψει την ανωνυμία των ανθρώπων που βρέθηκαν σήμερα εκεί.)

Τηλεφωνική υποστήριξη από την ψυχιατρική κλινική του Γ.Ν Νοσοκομείου Κορίνθου από τις 21-4-2020

Previous article

Το πολεμικό ναυτικό έβαλε δύο φάρους στο αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.