ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣΠεριφερεια

Τι σκέφτεται η περιφέρεια για την γραμμή Κόρινθος – Δερβένι που πήρε απο την ΓΑΙΑΟΣΕ

0

Σημαντική παρέμβαση θα υλοποιηθεί στην έκταση εκατέρωθεν της μήκους 55 χιλιομέτρων, ανενεργού μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής στην Π.Ε Κορινθίας, από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι, η οποία θα παραχωρηθεί από την ΓΑΙΑΟΣΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο σχετικός σχεδιασμός, συζητήθηκε εκτενώς σε τηλεδιάσκεψη που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, είχε το μεσημέρι με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Χρίστο Δήμα τον ομόλογό του Περιβάλλοντος αρμόδιο για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Δημήτρη Οικονόμου και τον γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού Ευθύμιο Μπακογιάννη, καθώς επίσης με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσο Γκιολή και τους αντιπεριφερειάρχες Υποδομών Χάρη Βυτινιώτη και Παιδείας και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα, όπως επίσης και στελέχη της Περιφέρειας.

Όπως προέκυψε από την τηλεδιάσκεψη, θα γίνει τροποποίηση του γενικού χωρικού σχεδιασμού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να ενταχθεί η εν λόγω έκταση. Η τροποποίηση δεν έχει υπογραφεί ακόμα, αυτό θα γίνει σε ενάμιση μήνα περίπου.

Θα ακολουθήσει η εκπόνηση ειδικού χωρικού/πολεοδομικού σχεδίου για τον συγκεκριμένο χώρο, το οποίο θα περιλαμβάνει χρήσεις γης. Από το υπουργείο Περιβάλλοντος, θα σταλεί στην Περιφέρεια, ο φάκελος με τις κατευθύνσεις του ειδικού χωρικού σχεδίου, οι απαιτούμενες μελέτες, για το οποίο μελέτες θα εκπονηθούν από την Πελοπόννησος Α.Ε.

Όσον αφορά τα υφιστάμενα στην εν λόγω έκταση κτήρια (σιδηροδρομικοί σταθμοί και άλλα), αυτά θα χρησιμοποιηθούν είτε από τη ΓΑΙΑΟΣΕ για εμπορικούς σκοπούς, είτε από το υπουργείο Πολιτισμού, είτε από το υπουργείο Περιβάλλοντος για μουσεία πολιτιστικού ή περιβαλλοντικού χαρακτήρα, ενώ η ανακατασκευή τους θα γίνει στο πλαίσιο του πλάνου που καταρτίζεται.

Η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου θα προέλθει είτε από το ΕΣΠΑ, είτε από το Πράσινο Ταμείο, είτε από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Πρώτη Ανάσταση: Ένταση ανάμεσα σε αστυνομία και πιστούς έξω από εκκλησία

Previous article

Ανάπτυξη μοριακών τεστ και τεστ αντισωμάτων, χαρτογράφηση των ιών, τράπεζα βιολογικού υλικού covid 19 από Έλληνες ερευνητές

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.