ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Παρέμβαση του ΙΝΚΑ Κορινθίας για να γίνει περίφραξη στην Διώρυγα

0

Παρέμβαση προς την Διώρυγα Κορίνθου, τον Δήμο Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων, αλλά και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έκανε το Ινσιτούτο καταναλωτών Κορινθίας ζητώντας να ξεκινήσουν άμεσα οι ενέργειες γοια την δημιουργία περίφραξης στην Διώρυγα.

«Μετά το τραγικό περιστατικό που συνέβη στην περιοχή του Ισθμού -και συγκεκριμένα σε παντελώς αφύλακτη περιοχή του- που κατέληξε στον αδόκητο θάνατο ενός 14χρονου παιδιού, ανήμερα τη Μεγάλη Πέμπτη, παρεμβήκαμε την εταιρεία διώρυγας Κορίνθου, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, την περιφέρεια Πελοποννήσου, τους δήμους Κορινθίων και Λουτρακίου και ζητήσαμε την άμεση έναρξη εργασιών περιφράξεως της διώρυγας, ιδιαίτερα στα σημεία γειτνίασης με οικισμούς, τις οδικές και σιδηροδρομικές γέφυρες», τονίζεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΙΝΚΑ.

«Η περίφραξη αυτή έχει ζωτική πλέον σημασία για την ασφάλεια των κατοίκων , των επισκεπτών κλπ του Ισθμού και του μοναδικού αυτού τεχνικού έργου και δεν πρέπει να αναβληθεί με οποιεσδήποτε δικαιολογίες.

Ήδη, με ευθύνη των εκάστοτε διοικήσεων της διώρυγας και των κυβερνήσεων που τις διόριζαν, οδηγηθήκαμε στον θάνατο ενός παιδιού, θάνατος που μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν υπήρχε η στοιχειώδης πρόνοια, η οποία άλλωστε προβλέπεται και από τον αστικό κώδικα. Ζητήσαμε επίσης την φύλαξη των γεφυρών και ιδίως της πεζογέφυρας του βιολογικού καθαρισμού των δήμων Λουτρακίου και Κορινθίων με μόνιμο προσωπικό και την προστασία των αρχαίων και νεωτέρων μνημείων που είναι στην περιοχή της διώρυγας.

Σε κάθε περίπτωση, προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής και έως και σήμερα πολύ ελάχιστα φαίνεται να έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα και με εκτενή ρεπορτάζ του ηλεκτρονικού τύπου της Κορινθίας και της χώρας. Πραγματικά είναι πρωτοφανές, ένα τόσο μοναδικό τεχνικό μνημείο πού βρίσκεται στα όρια του νομού Κορινθίας και το οποίο θα μπορούσε να γίνει πηγή πλούτου, έχει παρατηθεί στην τύχη του από όλες τις κυβερνήσεις και από την τοπική αυτοδιοίκηση (δημοτική και περιφερειακή), με αποτέλεσμα να υπάρχει το σημερινό θλιβερό αποτέλεσμα.

Δεν μπορεί να σπαταλώνται μικρά ή μεγάλα ποσά σε έργα αμφίβολης έως και βλαπτικής για το περιβάλλον αξίες και κατευθύνσεως και να εγκαταλείπονται στην τύχη τους πολύτιμες από όλες τις απόψεις υποδομές της Κορινθίας…», καταλήγει το Ινστιτούτο Καταναλωτών.

Καραντίνα και απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κρανίδι 20:00 με 08:00, μετά τα 150 κρούσματα στη δομή μεταναστών

Previous article

Παρέμβαση Εισαγγελέα για το μπούλινγκ από Έλληνα σε μουσουλμάνο μετανάστη (VIDEO)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.