ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τέλος το “Μέτζη του Νέουκτη” – Καταργείται το πρόγραμμα voucher για τους επιστήμονες – Τι θα γίνει με τα 600 ευρώ

0

Αποτέλεσε σημείο τριβής με την αντιπολίτευση και έγινε αντικείμενο σχολίων στο διαδίκτυο με τα “Σκόιλ Ελικίκου” και “Μέτζη του νέουκτη”. Ήταν το πρόγραμμα με τα voucher κατάρτισης των επιστημόνων που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ακόμα και απο τους ίδιους τους ωφελούμενους.

Τελικά το πρόγραμμα voucher τηλεκατάρτισης για τους επιστήμονες καταργείται, όπως ανακοίνωσε ο υπ. Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Ωστόσο οι επιστήμονες θα λάβουν τα 600 ευρώ χωρίς προϋποθέσεις.

Οπως εξηγεί ο κ. Βρούτσης, στόχος του προγράμματος ήταν η διαμόρφωση ενός ποιοτικού περιεχομένου κατάρτισης. «Δυστυχώς, το περιεχόμενο, σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο Πρόγραμμα. Και, βεβαίως, δεν υπηρετεί απόλυτα τον σκοπό για τον οποίο αρχικά επελέγη από την Κυβέρνηση».

Ετσι, αφού προηγήθηκε σχετική έρευνα με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργείται. Οι επιστήμονες, όμως, τους οποίους αφορούσε το Πρόγραμμα, θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις.
Τέλος, ο υπ. Εργασίας παραδέχθηκε ότι έγινε αστοχία: «Μέσα στην πρωτοφανή υγειονομική κρίση η Κυβέρνηση δεν σταματάει τις μεταρρυθμίσεις. Γίνονται σε λίγες μέρες ή εβδομάδες, πράγματα που δεν γίνονταν για χρόνια. Χτίζουμε, όλοι μαζί, ένα αποτελεσματικό Κράτος που εμπνέει εμπιστοσύνη. Τυχόν αστοχίες, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, εντοπίζονται και διορθώνονται».

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος δημοσιεύματα του Τύπου έκανε λόγο για σκάνδαλο πρώτο μεγέθους και ζητούσε την αποπομπή Βρούτση για το θέμα του προγράμματος τηλεκατάρτισης των επιστημόνων.

Κόρινθος 22 Απριλίου του 1928, ώρα 22:14 ο σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που κατέστρεψε την πόλη.

Previous article

Όλα από την αρχή στην Παιδεία – Σαρωτικές αλλαγές από την κυβέρνηση

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.