ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Σημαντικές αποφάσεις για τον Δήμο Ξυλοκάστρου και τις δομές πρόνοιας

0

Η καθημερινή μάχη την οποία δίνει και ο Δήμος μας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πρόσφατης πανδημίας βρίσκει συμπαραστάτες και αρωγούς σημαντικούς θεσμικούς φορείς, γεγονός το οποίο μας γεμίζει με ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον“. Αυτό τονίζει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάσσης Τσιώτος, με αφορμή τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης, που αφορούσαν τα μέτρα στήριξης στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου.

Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε με την συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή έγινε γνωστό ότι ήδη η Περιφέρεια προχώρησε στην πίστωση 30.620 ευρώ, σε χρηματικά ποσά αντί διανομής τροφίμων (ανάλογα με τον αριθμό των μελών κάθε οικογένειας), για τις προπληρωμένες κάρτες κοινωνικής αλληλεγγύης, 314 δικαιούχων οικογενειών του Δήμου.

Η Περιφέρεια“, τονίζει ο κ. Τσιώτος, “ύστερα από αίτημα μας, επιχορήγησε με το ποσό των 10.000 ευρώ τον Δήμο μας, για την ενίσχυση της παροχής συσσιτίων προς τους πολίτες, οι οποίοι έχουν απόλυτη ανάγκη την υπηρεσία αυτή.

Αλλά και η συχνή επικοινωνία και ειλικρινής συνεργασία τόσο με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, όσο και με τον γενικό γραμματέα Δημήτρη Καφαντάρη έχει σαν αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, την παροχή στον Δήμο μας -με πόρους της ΚΕΔΕ- σημαντικού αριθμού μέσων προστασίας (μάσκες και γάντια), που τόσο ανάγκη έχουν οι υπηρεσίες μας.

Τέλος”, συνεχίζει ο κ. Τσιώτος, “παραλάβαμε ένα επιβατικό όχημα από την εταιρία AutoHellas ΑΤΕΕ-Hertz την οποία και ευχαριστούμε δημόσια για την προσφορά της, μετά από ενέργειες τις Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Το όχημα μας παραχωρήθηκε για το χρονικό διάστημα αντιμετώπισης της πανδημίας, ώστε να υποστηρίξει τις ανάγκες των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου μας στην καθημερινή προσπάθεια εξυπηρέτησης των ευπαθών ομάδων της περιοχής μας.

Ευχαριστούμε τόσο την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο και την ΚΕΔΕ οι οποίες με την έμπρακτη βοήθεια τους αποδεικνύουν τον σημαντικό ρόλο τον οποίο επιτελεί η αυτοδιοίκηση σε αυτή την κρίσιμη για την χώρα μας περίοδο, αναλαμβάνοντας πολλές φορές με επιτυχία ευθύνες και πρωτοβουλίες ακόμη και σε τομείς έξω από τις στενές θεσμικές της υποχρεώσεις“, καταλήγει ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.

Παρατείνεται η άδεια ειδικού σκοπού μέχρι τις 10 Μαΐου

Previous article

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: Μέτρα τώρα, κατά της πανδημίας στις δομές της Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.