ΥΓΕΙΑ

Ανοίγουν και πάλι τα ιδιωτικά ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα

0

Ανακοίνωση για την επαναλειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων και των διαγνωστικών κέντρων στην Κορινθία, όπως και σε όλη την Ελλάδα, έβγαλε ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση με δεδομένο πως «είναι πασιφανές πως ο ιός υποχωρεί (…), τα ιδιωτικά ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα, του Νομού Κορινθίας, θα είναι ΑΝΟΙΚΤΑ και για τα μη επείγοντα περιστατικά». Ο ΙΣΚ ωστόσο επισημαίνει πως «πρέπει όλοι να τηρήσουμε, απαρέγκλιτα, τους κανόνες υγιεινής και τις αποστάσεις, που όλοι μάθαμε τόσο καλά αυτό το διάστημα» και πως «τα ιατρεία θα λειτουργούν ΜΟΝΟ με προγραμματισμένα ραντεβού, με ένα ασθενή κάθε μία ώρα και αναλόγως με τα τετραγωνικά μέτρα του ιατρείου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, που υπογράφει ο πρόεδρος Χρυσοβαλάντης Μέλλος και ο γραμματέας Παναγιώτης Φίλης, αναφέρει:  

«Για πρώτη φορά η σύγχρονη ελληνική κοινωνία βίωσε περιοριστικά μέτρα ώστε να προστατευτούν οι συνάνθρωποί μας των ευπαθών ομάδων από τον νέο κορονοϊό. Για διάστημα σχεδόν 2 μηνών, δόθηκε αγώνας από όλη τη κοινωνία, όπου πρωταγωνιστές ήταν το υγειονομικό δυναμικό της χώρας, ιδιωτικό και δημόσιο. Ο καθένας από τον δικό του προμαχώνα.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι πασιφανές πως ο ιός υποχωρεί. Σε αυτό συντέλεσε η έγκαιρη και ουσιαστική αντιμετώπισή του από τη πολιτεία, η τήρηση των μέτρων από το κοινωνικό σύνολο, η αυταπάρνηση των ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του δημοσίου τομέα από κάθε πόστο και το κρίσιμο ανάχωμα που σήκωσαν οι ιατροί του ιδιωτικού τομέα, βλέποντας μόνο επείγοντα περιστατικά και φιλτράροντας εξαιρετικά τα περιστατικά που έχρηζαν νοσοκομειακής αντιμετώπισης.

Αγαπητοί συμπολίτες μας, ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας σας ενημερώνει πως από σήμερα 27/4/2020 και κατόπιν σύστασης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, τα ιδιωτικά ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα, του Νομού Κορινθίας, θα είναι ΑΝΟΙΚΤΑ και για τα μη επείγοντα περιστατικά προσπαθώντας να επαναφέρουμε τον ρυθμό όλων. Όμως, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς πρέπει όλοι να τηρήσουμε, απαρέγκλιτα, τους κανόνες υγιεινής και τις αποστάσεις, που όλοι μάθαμε τόσο καλά αυτό το διάστημα.

Τα ιατρεία θα λειτουργούν ΜΟΝΟ με προγραμματισμένα ραντεβού. Συνίσταται ένας ασθενής κάθε μία ώρα και αναλόγως με τα τετραγωνικά μέτρα του ιατρείου. Οι χώροι να αερίζονται συνεχώς και να απολυμαίνονται μετά από κάθε επίσκεψη. Ιατρός και ασθενής να φορούν μάσκα και ιδιαίτερα κατά την εξέταση να λαμβάνονται όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας, με αίσθημα ευθύνης, μέσων των μελών του στέκεται δίπλα στους πολίτες σε αυτή τη κρίσιμη προσπάθεια ανάκαμψης της κοινωνίας μας».

Δήμος Ξυλοκάστρου: έξι σημεία δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο με υψηλές ταχύτητες

Previous article

Κορινθιακός βυθός

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΥΓΕΙΑ