ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Επίσημο! Τέλος τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας – Πως και πότε θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις

0

Το χρονολόγιο της άρσης των μέτρων και των περιορισμών στην κυκλοφορία ανακοίνωσε πριν από λίγο με διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν:

Από την ερχόμενη Δευτέρα αίρονται οι περιορισμοί της κυκλοφορίας, δηλαδή δεν θα χρειάζεται να στέλνουμε SMS ή να παρουσιάζουμε γραπτή άδεια για την μετακίνησή μας.
ΠΡΟΣΟΧΗ όμως! Θα εξακολουθήσουν να ισχύουν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες οι περιορισμοί στην κυκλοφορία εκτός νομού της κατοικίας μας. Η ατομική άθληση θα επιτρέπεται στους ανοικτούς χώρους και στη θάλασσα. Αλλά οι οργανωμένες παραλίες θα παραμένουν ακόμα κλειστές.

Οι 10 οργανωμένες παραλίες της Αθήνας και το κόστος τους!!!

Την ίδια μέρα θα λειτουργήσουν και ορισμένα είδη καταστημάτων και υπηρεσιών. Ενδεικτικά αναφέρθηκαν τα βιβλιοπωλεία, ηλεκτρονικά είδη, ΚΤΕΟ και καταστήματα αθλητικών ειδών. Όπως και τα κομμωτήρια, πάντα όμως με ραντεβού.
Τα υπόλοιπα καταστήματα λιανικού εμπορίου (π.χ. ρούχα, παπούτσια κ.λπ) θα μπορούν να ανοίξουν από τις 11 Μαΐου. Τα μεγάλα εμπορικά κέντρα θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου.
Φυσικά, σε όλα τα καταστήματα θα ισχύουν όροι που θα περιορίζουν την πυκνότητα των επισκεπτών, δηλαδή ανά τετραγωνικά μέτρα. Και θα λαμβάνονται αυστηρά μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

Ξέρεις ποιον μιμείσαι όταν φεύγεις από την Εκκλησία πριν τελειώσει ...

Από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία. Και από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες. Πάντα όμως με αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα.

Στην Εκπαίδευση, τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου θα αρχίσουν ξανά στις 11 Μαΐου. Μια εβδομάδα μετά (18 Μαΐου) θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου αλλά και το Γυμνάσιο. Τα σχολεία, όμως, θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη. 
Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. Ενδέχεται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά.

Την 1η Ιουνίου ξεκινά και η δραστηριότητα στον τομέα της Εστίασης, πάντα με προϋποθέσεις, που θα έχουν μέχρι τότε συμφωνηθεί.

Την ίδια μέρα θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας. Και τότε θα ενεργοποιηθεί και το δεύτερο κύμα εργασιών της Δικαιοσύνης. Μέσα στον Ιούνιο, τέλος, και ανάλογα με τις εξελίξεις, θα απελευθερωθεί σταδιακά και η υπόλοιπη οικονομική δραστηριότητα. Κρίνεται απίθανο ωστόσο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές. 

28sel5smrk

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αποφάσισε κατά πλειοψηφία την υποχρεωτική χρήση της μάσκας –εκτός από τις περιπτώσεις ιατρικών αντενδείξεων– σε κλειστούς πολυσύχναστους χώρους, όπως είναι τα παντοπωλεία, τα νοσοκομεία, τα ιατρεία, τα διαγνωστικά κέντρα, τα κομμωτήρια / κουρεία κ.ά., τόσο από τους εργαζομένους όσο και από τους εισερχομένους σε αυτά.

Τα μέλη της επιτροπής διαμηνύουν ότι η χρήση της μάσκας δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε λανθασμένη αίσθηση ασφάλειας και ότι είναι ένα συμπληρωματικό μέτρο, το οποίο δεν αντικαθιστά τα απολύτως απαραίτητα μέτρα προστασίας, που είναι η φυσική απόσταση από άλλα άτομα, η εφαρμογή της υγιεινής των χεριών και η αποφυγή αγγίγματος του προσώπου (μάτια, μύτη, στόμα) με τα χέρια.

Άγρια ζωή. Φιναλίστ βραβείων κωμωδίας 2019.

Previous article

«Όλο το σχέδιο γέφυρα» για την αποκλιμάκωση των μέτρων (pdf)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.