Περιφερεια

Την άνοιξη του 2021 θα ολοκληρωθεί το φράγμα Ασωπού – Προχωρούν κανονικά οι εργασίες

0

Θετικές εξελίξεις για τα δρομολογούμενα έργα άρδευσης στην Περιφέρεια, ανάμεσα στα οποία είναι και το Φράγμα Ασωπού, προέκυψαν από την συνάντηση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη και τον υφυπουργό Κώστα Σκρέκα.

Ειδικότερα για το έργο στο Φράγμα Ασωπού η ενημέρωση που υπήρξε προς τον κ. Νίκα είναι ότι το έργο συνεχίζεται κανονικά, χωρίς προβλήματα και θα ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις, πιθανότατα μέχρι την άνοιξη του 2021.  
Για την Αργολίδα, επιβεβαιώθηκε ότι θα γίνει το έργο της σύνδεσης του Ανάβαλου με την Ερμιονίδα για την ύδρευση και την άρδευση της περιοχής, αναμένεται δε μέχρι το καλοκαίρι του 2021 να έχει εγκατασταθεί εργολάβος. Ανάλογη εξέλιξη και χρονοδιάγραμμα ισχύει και για το αρδευτικό δίκτυο της Τάκας στην Αρκαδία, ενώ στη Λακωνία ο ανάδοχος για το έργο στην Κελεφίνα της Λακωνίας αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι, όπως και για το έργο των δικτύων στο Φιλιατρινό της Μεσσηνίας.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, ο οποίος -όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, μεταφέροντάς τα στον υπουργό- πλήττεται ιδιαίτερα από τα μέτρα αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού, με την στέρηση μετακίνησης για τη διάθεση των προϊόντων του, αλλά και τις πολύ χαμηλές τιμές τους, αναμένονται σύντομα ανακοινώσεις από το υπουργείο. Ωστόσο, αρνητική ήταν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ως προς το αίτημα για επιπλέον χρηματοδότηση με 1,5 εκατομμύριο ευρώ του φετινού προγράμματος δακοκτονίας

Έπλυναν τους πεζοδρόμους στην Κόρινθο

Previous article

Φίλοι του τρένου: “Σε μέσο σταθερής τροχιά η γραμμή Κόρινθος Δερβένι – όχι σε έναν ακόμη αυτοκινητόδρομο”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.