ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θολό τοπίο με το ερασιτεχνικό ψάρεμα – Ετοιμάζουν διαμαρτυρία οι ψαράδες

0

Διευκρινίσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης περιμένουν οι ερασιτέχνες ψαράδες της Κορινθίας για να διαπιστώσουν αν θα μπορούν να ξαναβγούν στην θάλασσα. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να “καταργήθηκε’ το 13033 και η άδεια των έξι σημείων κυκλοφορίας, ωστόσο, το ψάρεμα εξακολουθεί να τελεί υπό απαγόρευση και μόνο προς το τέλος Μαΐου θα επιτραπεί ξανά. Για τον λόγο προετοιμάζουν διαμαρτυρία στον Ισθμό Κορίνθου, τις επόμενες ημέρες.

Όλα αυτά προέκυψαν ύστερα από την δήλωση του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση, ο οποίος χτες, μία μέρα πριν από την λήξη της απαγόρευσης -και ενώ αναμένεται το νέο ΦΕΚ που θα ορίζει τις προϋποθέσεις για την ερασιτεχνική αλιεία και τον πλου σκαφών- δήλωσε πως οι ερασιτέχνες ψαράδες θα μπορούν να πάνε για ψάρεμα με το σκάφος τους προς το τέλος του μήνα.

Οι ερασιτέχνες ψαράδες αναφέρουν πως το ψάρεμα αποτελεί ένα μοναχικό σπορ, που πραγματοποιείται σε ανοιχτό χώρο και αφορά χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα ετοιμάζεται από το υπουργείο Ναυτιλίας η νέα ΚΥΑ που θα ορίσει τους όρους και προϋποθέσεις σχετικά με το πλου σκαφών αναψυχής και το ψάρεμα από βάρκα. Μπορεί το SMS να φεύγει, παραμένει η απαγόρευση για τις μετακινήσεις εκτός νομού. Η μετακίνηση σε άλλους νομούς αναμένεται να επιτραπεί σταδιακά από τις 19 Μαΐου. Σίγουρα η μετακίνηση σε κοντινά νησιά θα απαγορεύεται.

Με αυτό το δεδομένο το ψάρεμα θα μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός της περιφέρειας διαμονής και λογικά αντίστοιχα επηρεάζει και τις μετακινήσεις με το σκάφος. Αναμένουμε διευκρινιστική σχετικά με αυτό που είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός στις 25 Απριλίου για το δύο άτομα ανά σκάφος.
Το ψάρεμα από ακτή δεν θα έχει άλλο περιορισμό εκτός από τον περιορισμό περιφέρειας.

Η Ευρώπη προσπαθεί να αναπνεύσει και πάλι – Πως θα καταργηθεί το lock-down

Previous article

Απολυμάνσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια από τον δήμο Κορινθίων – Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.