ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Επισκέψεις στους οικισμούς – καταυλισμούς των ΡΟΜΑ στο Δήμο Βέλου Βόχας από την Πρόεδρο της ΑΝΕΛΙΞΗΣ κ. Μαρία Καλλίρη

0

Δήμος Βέλου Βόχας: Ελέγχουμε, απολυμαίνουμε και προστατεύουμε από την πρώτη στιγμή τους καταυλισμούς των ΡΟΜΑ, θωρακίζοντας έτσι την δημόσια υγεία

Επισκέψεις στους οικισμούς – καταυλισμούς των ΡΟΜΑ από την υπεύθυνη των κοινωνικών δομών του Δήμου- Πρόεδρο ΑΝΕΛΙΞΗ κα. Μαρία Καλλίρη

Από τον οικισμό- καταυλισμό των ΡΟΜΑ στo Ζευγολατιό ξεκίνησε χθες Κυριακή 3 Μαϊου 2020 τις επισκέψεις η υπεύθυνη των κοινωνικών δομών και Πρόεδρος της ΑΝΕΛΙΞΗΣ κα. Μαρία Καλλίρη.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση στους διαμένοντες στον καταυλισμό σχετικά με τον συντονισμό των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους καταυλισμούς που λειτουργούν στην περιοχή του Δήμου Βέλου Βόχας ενόψει της πανδημίας του κορονοϊού.
Η κα. Καλλίρη μίλησε με τους παρευρισκόμενους για τις απολυμάνσεις που γίνονται σε τακτά διαστήματα για την προστασία όλων, έκανε συστάσεις για τον περιορισμό των μετακινήσεων έτσι ώστε να διαφυλαχθεί η καλή εικόνα που ήδη υπάρχει στους καταυλισμούς. Είχε ήδη προηγηθεί ενημέρωση σε όλους τους οικισμούς-καταυλισμούς των ΡΟΜΑ με ηχητικό μήνυμα (ντουντούκα) για τα μέτρα προστασίας.
Επίσης η Πρόεδρος δήλωσε ικανοποιημένη με τον τρόπο που χειρίζονται μέχρι σήμερα την κατάσταση, γιατί από την πλευρά τους οι ΡΟΜΑ φαίνεται ότι έχουν συνειδητοποιήσει την επικινδυνότητα της κατάστασης και τηρούν τις οδηγίες της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης εφαρμόζοντας τα μέτρα και περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους για να προστατευτούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Επίσης έγινε ενημέρωση για τους ωφελούμενους των ΤΕΒΑ και των ΚΕΑ σχετικά με τα τρόφιμα που δόθηκαν και συνεχίζονται να δίνονται μέσω των τραπεζικών λογαριασμών και των προπληρωμένων καρτών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μία διαδικασία που είναι χρονοβόρα λόγω των προσωπικών δεδομένων που όμως θα ικανοποιηθούν όλοι. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής της στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθούν εμφιαλωμένα νερά και τρόφιμα.
Τέλος η κα. Καλλίρη μίλησε με τους παραβρισκόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και τη δυνατότητα επίλυσης. Ήδη για το θέμα της επισκευής του δρόμου η κα. Καλλίρη τους διαβεβαίωσε, μετά από επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο, ότι άμεσα θα ξεκινήσει η κατασκευή του.
Οι επισκέψεις τους οικισμούς-καταυλισμούς θα συνεχιστούν.

8eCUgvCwsa

Κορινθιακός μετά τη χθεσινή βροχούλα

Previous article

“Φτου ξελευτερία για όλους!” – Γέμισε το κέντρο της Κορίνθου, ουρές σε τράπεζες και καταστήματα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.