ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απίθανη δήλωση Τσιόδρα: “υπερβάλαμε στους θανάτους από κορονοϊό”!

0

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, απαντώντας σε ερώτηση για το R μηδέν και το RT, δηλαδή τον γενικότερο αναπαραγωγικό ρυθμό του Covid 19 και τον πραγματικό αναπαραγωγικό του ρυθμό σήμερα, είπε ότι στην Ελλάδα δεν υποκαταγράφουμε τους θανάτους από κορονοϊό και πως η χώρα μας υπερέβαλε στους θανάτους από τον ιό.

Στην ουσία ο κ. Τσιόδρας είπε ότι η Ελλάδα ακολούθησε την τακτική όσοι πέθαιναν από ή με κορονοϊό να καταγράφονται ότι πέθαιναν από κορονοϊό. «Θυμάμαι για παράδειγμα μία εγκεφαλική αιμορραγία (σ.σ. πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία αλλά επειδή είχε Covid καταγράφηκε ως θύμα του κορονοϊού). Το να έχεις Covid δεν σημαίνει ότι θα πεθάνεις από Covid. Εμείς το καταγράφαμε ότι πεθαίνεις από Covid», είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, ο οποίος τόνισε πως θεωρεί πως σωστά έγινε αυτό, ώστε να εκτιμηθεί πιο σωστά το R μηδέν και το RT.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα οι επιδημίες στο Κρανίδι και την Λάρισα δεν προστέθηκαν στα κρούσματα, γιατί «είναι διαφορετική η επιδρασή τους στο R μηδέν και RT».

ΟΕΒΕ σε Κυβέρνηση και δήμους: “Δώστε τώρα βοήθεια στους επαγγελματίες”

Previous article

Έρευνα Ινστιτούτου Υγείας: 41%: “μας κρύβει πράγματα η κυβέρνηση” – 35%: “ο κορονοϊός φτιάχτηκε από άνθρωπο”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.