ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Χτυπήματα κάτω από την ζώνη για τους παραγωγούς βερίκοκου στην Κορινθία

0

Σε μία πολύ δύσκολη περίοδο εισέρχονται οι παραγωγοί βερίκοκου στην Κορινθία, όπως και στις άλλες περιοχές της Ελλάδας (Αργολίδα, Χαλκιδική κ.λπ), καθώς η φετινή χρονιά αποδεικνύεται εξαιρετικά κακή για τον καρπό τους. Την πιο σημαντική αιτία αποτέλεσε δεν είχαν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν σωστά, κάνοντας τις απαραίτητες εφαρμογές με λίπασμα, καθώς βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση τα τελευταία χρόνια, οπότε και έχουν καταποντιστεί οι τιμές.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, λίγες εβδομάδες πριν ξεκινήσει η συγκομιδή (όπου υπάρχει) η μείωση θα φτάσει το 60%. Στο πρώιμο βερίκοκο υπάρχουν δέντρα που είναι άδεια, ενώ ίδια είναι η κατάσταση και στο βερίκοκο Μπεμπέκου που αποτελεί αιχμή του δόρατος για την αγροτική οικονομία στην Κορινθία, με πολλή μεγάλη μείωση στην παραγωγή. Ειδικά για το Μπεμπέκου είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από λίγο καιρό οι συνεταιρισμοί Βασιλικού και Κιάτου κατέθεσαν υπόμνημα στον ΕΛΓΑ ζητώντας αποζημιώσεις για ακαρπία!

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο πόλεμος για τον καθορισμό τιμής σε ένα προϊόν που σε μεγάλο βαθμό κινείται προς την μεταποίηση για την παραγωγή κομπόστας (μόνο το Μπεμπέκου πηγαίνει για κομπόστα) γίνεται το τελευταίο διάστημα πολύ σκληρός, ακόμα και με χτυπήματα κάτω από την ζώνη, όπως δείχνουν δημοσιεύματα. Στόχος να εμφανιστεί ότι υπάρχει επάρκεια στην αγορά, προκειμένου να πέσουν οι τιμές.

Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις περί κοροναϊού: (κανόνες κοινωνικής απόστασης)

Previous article

Κορωνοϊός: Γιατί η φτωχή Ανατολική Ευρώπη χτυπήθηκε λιγότερο από την πλούσια Δυτική

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.