ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Νέος αντιδήμαρχος Κορινθίων ο Γιάννης Καρασάββας

0

Ο Γιάννης Καρασσάβας θα είναι ο νέος αντιδήμαρχος Κορινθίων με ευθύνη τον αθλητισμό και την διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει ίσως και εντός της ημέρας.

Η συνεργασία του κ. Καρασάββα με την δημοτική αρχή δεν σημαίνει πολλά για την στάση της παράταξης “Πνοή Δημιουργίας” (με την οποία εκλέχτηκε), καθώς περισσότερο σηματοδοτεί προσωπική επιλογή και ουσιαστική επιστροφή του δημοτικού συμβούλου στον συνδυασμό με τον οποίο ήταν υποψήφιος το 2014, παρά οτιδήποτε άλλο. Θυμίζουμε ότι ο κ Καρασάββας είχε εκλεγεί με την Συμμαχία Πολιτών το 2014 για να ανεξαρτητοποιηθεί το 2016.

Αντιθέτως, όλα δείχνουν πως μετά την επιστροφή στην κανονικότητα των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου (οι οποίες αυτή την εποχή γίνονται δια περιφοράς), οι τόνοι της αντιπαράθεσης θα ανέβουν και απο την μεριά της παράταξης Σταυρέλη, καθώς ο επικεφαλής της θεωρεί πως η περίοδος χάριτος έχει πλέον παρέλθει. Άλλωστε αυτό έχει γίνει σαφές πλέον και στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και στα τελευταία “κανονικά” δημοτικά συμβούλια.

Μιας και ο λόγος για την Οικονομική Επιτροπή να πούμε πως συνεδρίασε την Δευτέρα δια περιφοράς και ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν και το ζήτημα της εστίασης και των διευκολύνσεων που θα δοθούν στους επαγγελματίες του κλάδου, για να ξεπεράσουν όσο γίνεται πιο ανώδυνα την κρίση.
Σύμφωνα με όσα μάθαμε, καθώς οι συνεδριάσεις γίνονται με …σημειώματα και όχι δια ζώσης, υπήρξε ταύτιση απόψεων προκειμένου να υπάρξουν διευκολύνσεις. Αυτές αφορούν μεγάλες μειώσεις δημοτικών τελών και τελών κοινόχρηστων χώρων, αλλά και παροχή επιπλέον τετραγωνικών μέτρων κοινόχρηστων χώρων, ατελώς, προκειμένου να μειωθεί η ζημιά από τον περιορισμό των τραπεζιών. Το ζήτημα φυσικά, θα περάσει πρώτα απο δημοτικό συμβούλιο, ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως οι προτάσεις θα γίνουν αποδεκτές.

Η Κορινθιακή Λέσχη Οινοφίλων προσκαλεί για δωρεάν online παρακολούθηση της παρουσίασης με θέμα ”Νεμέα/αγιωργήτικο: διαχρονικές αξίες με λαμπρό μέλλον”, που θα γίνει την ΤΡΙΤΗ 5 Μαίου και ώρα 6.30μμ

Previous article

Η επιστροφή στην καθημερινότητα μέσα απο τον φακό των vas-val

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.