ΔΗΜΟΙΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Τα 10 σημεία του Δήμου Λουτρακίου με δωρεάν wifi σε όλους

0

Αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi for Europe (WiFi4EU), ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ολοκλήρωσε τις προηγούμενες ημέρες και έλαβε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εγκατάσταση και λειτουργία δέκα (10) σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi hotspots) σε δημόσιους χώρους, πάρκα και πλατείες.
Η εγκατάσταση του νέου ασύρματου δικτύου στο Δήμο παρέχει τη δυνατότητα σε δημότες και επισκέπτες να απολαμβάνουν υπηρεσίες ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο χωρίς κόστος, ενώ ταυτόχρονα, υπερκαλύπτει τις αυστηρές προδιαγραφές του προγράμματος σε επίπεδο εξοπλισμού και λειτουργίας.
Τα επιλεγμένα σημεία εξυπηρετούν πλήθος συνδημοτών και επισκεπτών του Δήμου:
o ΚΕΠ – Πλατεία ΚΤΕΛ
o Πλατεία 25ης Μαρτίου
o Παραλιακή Ζώνη Λουτρακίου (Ξενοδοχείο «ΑΚΤΗ» έως καφετέρια «ΠΑΠΑΔΑΚΗ»)
o Πλατεία ΟΣΕ
o Παραλιακός Δρόμος (περιοχή Βιολογικού)
o Πάρκο Δεξαμενής
o Δημοτικό Στάδιο Χ. Θώδης “Θώδειο”
o Πλατεία Κρήνης Παραλία Λουτρακίου
o Παραλιακή Ζώνη Λουτρακίου (BEAU RIVAGE έως καφετέρια «PAUL’s»)
o Παραλιακό Πάρκο, Λιμάνι
Η διαδικασία πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω του WiFi4EU είναι απλή και απαιτεί να επιλέξετε αρχικά το όνομα WiFi4EU από τα ασύρματα δίκτυα που εμφανίζονται στη συσκευή σας και στη συνέχεια να πατήσετε στο κουμπάκι “Login” ώστε να αποκτήσετε πρόσβαση. Η εκπομπή πραγματοποιείται σε επιτρεπτές και ασφαλείς συχνότητες και δεν έχει ουδεμία σχέση με τα νέα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G (5th generation).
Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων συμμετείχε με επιτυχία στην πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ήταν ανάμεσα στους πρώτους 2.800 Δήμους στην Ε.Ε. που διεκδίκησε και απέκτησε το voucher των 15.000 ευρώ. Αποτελεί έναν από τους πρώτους Δήμους του Νόμου Κορινθίας που έχει υλοποιήσει το έργο, εντός χρονοδιαγράμματος. Η λειτουργία του έργου για τα επόμενα τρία χρόνια θα παρακολουθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε αυτό να παραμείνει παραγωγικό.
«Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα και πηγή χρηματοδότησης προκειμένου να υλοποιήσουμε έργα και πολιτικές, που στοχεύουν στη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας των συνδημοτών μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ολοκληρώσει τη δημιουργία νέων ιστοσελίδων του δήμου, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά βήματα για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την εξυπηρέτηση του πολίτη και τη διαφάνεια. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, αναβαθμίζουμε τις δημοτικές ψηφιακές υποδομές και δίνουμε τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σύγχρονα εργαλεία τουριστικής προβολής, υπηρεσιών και εφαρμογών ευφυών πόλεων (Smart Cities Infrastructure) προκειμένου να φτάσουμε σε έναν σύγχρονο και λειτουργικό Δήμο προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης.

8eCUgvCwsa

Έβγαλε ειδήσεις η συνέντευξη Τύπου του Νανόπουλου

Previous article

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε λαθρανασκαφές σε Αρκαδία – Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΔΗΜΟΙ