ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την εστίαση – τα 5 μέτρα ανακούφισης

0

Νομοθετική ρύθμιση που θα διαμορφώνει νέα δεδομένα για την λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, φέρνει η κυβέρνηση. Με την ρύθμιση θα δίνεται η δυνατότητα επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων σε μεγαλύτερο χώρο ώστε να μειωθεί η απώλεια από τις ρυθμίσεις για την προστασία από τον κορονοϊό.

Η ρύθμιση θα κατατεθεί αύριο (Τετάρτη) στην βουλή και θα περιλαμβάνει:

  1. Τα καταστήματα που διαθέτουν άδεια χρήσης κοινόχρηστων χώρων θα έχουν την δυνατότητα, σε συνεργασία με τον δήμο, να διπλασιάσουν τον χώρο που χρησιμοποιούν για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.
  2. Όπου είναι εφικτή η πεζοδρόμηση χώρων, οι δήμοι θα την αποφασίζουν σε συνεργασία με την αστυνομία, χωρίς όμως να δημιουργηθούν πρόσθετες κατασκευές.
  3. Ο επιπλέον χώρος στα καταστήματα εστίασης θα δίνεται χωρίς να χρεώνονται με επιπλέον δημοτικά τέλη.
  4. Προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι να υπάρχει ανοικτός διάδρομος για τους πεζούς (τουλάχιστον 1.80 m) και να μη παρεμποδίζεται η πρόσβαση και η διέλευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
  5. Στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η επέκταση χώρου, δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να μειώσουν τα δημοτικά τέλη έως και 50%

«Μας ενδιαφέρει να ανοίξουν τα καταστήματα, να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να υπάρχει τζίρος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος και τόνισε ότι στις περιπτώσεις που υπάρχουν αυθαιρεσίες σε πρώτη φάση θα υπάρξουν πρόστιμα και σε δεύτερη αφαίρεση αδειών.

Αυτά ήταν τα πόθεν έσχες των κορίνθιων βουλευτών

Previous article

Στα 70 λεπτά το πετρέλαιο θέρμανσης – Νέα παράταση μέχρι τις 31 Μαΐου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.