ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Ψυχογιός: Το «επιτελικό» κράτος αφήνει την Κορινθία χωρίς φυσικό αέριο

0

Ερώτηση για την απένταξη του έργου φυσικού αερίου (αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ) από τον προγραμματισμό κατέθεσαν οι βουλευτές Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτής ο βουλευτής Κορινθίας Γ. Ψυχογιός αναφερει μεταξύ άλλων ότι «επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίσθηκε από την ΔΕΔΑ να συμπεριληφθούν πόλεις της Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων και η Κόρινθος, στη δεύτερη φάση επέκτασης  των δικτύων διανομής  φυσικού αερίου. Η συγκεκριμένη επέκταση αφορούσε 3.500 συνδέσεις, με μηδενικά τέλη σύνδεσης και χαμηλό κόστος χρήσης για τους καταναλωτές. Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας -ο οποίος κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση για την απένταξη του έργου εν μέσω πανδημίας- τον Ιούλιο του 2019 είχε δεσμευθεί πως η Περιφέρεια με την αναθεώρηση  του  προγράμματος  του ΠΕΠ  θα  διαθέσει το ποσό  που απαιτείται  για την κατασκευή των δικτύων.

Η αιφνίδια είδηση πως η ΡΑΕ αποφάσισε να απεντάξει το έργο από τον προγραμματισμό, εντάσσεται στην πολιτική πλήρους ιδιωτικοποίησης του τομέα της ενέργειας, που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με το Ν. 4643/2019 αποφάσισε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΔΑ, με συνέπεια τα δίκτυα φυσικού αερίου να εκχωρούνται σε ιδιώτη, με κίνητρο το κέρδος και όχι τα συμφέροντα της κοινωνίας,   των πολιτών, της   επιχειρηματικότητας και της ελληνικής περιφέρειας.

Επειδή η Πελοπόννησος πλήττεται από αυτή την πολιτική οι αρμόδιοι Υπουργοί θα πρέπει να απαντήσουν αν έχουν την πολιτική βούληση να υποστηρίξουν το έργο της ΔΕΔΑ και να επεκταθεί το δίκτυο στις πόλεις της Πελοποννήσου, με χαμηλό κόστος εγκατάστασης, χωρίς αύξηση του κόστους για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Επίσης οφείλουν να διασφαλισθεί ότι η επέκταση και η λειτουργία των δικτύων θα   γίνεται   βάσει   αναπτυξιακών και κοινωνικών κριτηρίων…».

Διαμαρτυρία με τα ονόματα των εργαζόμενων υγείας που πέθαναν από τον κοροναϊό στη Βραζιλία.

Previous article

Όταν ξεκινά για Ανδρέας και καταλήγεις Ζαχαριάδης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.