ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαββατοκύριακο με 35άρια στην Κορινθία

0

Τα καλά νέα είναι ότι έρχεται καύσωνας και θα μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού. Τα κακά νέα είναι πως αν ξεκινάμε, μέσα Μαΐου, με 40άρια, δεν ξέρουμε τι καλοκαίρι θα περάσουμε.

Οι πληροφορίες που έρχονται από την ΕΜΥ δεν είναι αισιόδοξες, καθώς μεταφέρουν πως έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, με την χώρα μας να πλήττεται από κύμα καύσωνα το Σαββατοκύριακο. Αυτό είναι και ο λόγος –σε μεγάλο βαθμό- που αποφασίστηκε να ανοίξουν οι παραλίες.

Σε βίντεο που δημοσιεύει, το meteo παρουσιάζει την πρόγνωση της κίνησης των αερίων μαζών σε ύψος περίπου 1.500 μέτρων έως τη Δευτέρα 18 Μαΐου. Με κόκκινες αποχρώσεις χρωματίζονται οι θερμές και με γαλάζιες οι ψυχρές αέριες μάζες. Όπως φαίνεται, οι θερμές αέριες μάζες θα παραμείνουν στη χώρα μας έως και τη Δευτέρα 18 Μαΐου, οπότε και θα αρχίσουν να κινούνται ανατολικά.

Παράλληλα, το meteo δημοσιεύει χάρτη που δείχνει ότι στη χώρα μας η απόκλιση από τη μέση τιμή της θερμοκρασίας θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου και θα είναι η μεγαλύτερη που θα καταγραφεί σε όλο τον πλανήτη τις επόμενες ημέρες. Οι θερμοκρασίες που αναμένονται στη χώρα το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαΐου προβλέπεται να φτάσουν κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σταδιακή πτώση αναμένεται από τη Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη.

καιρός χάρτης με την αποκλίση της θερμοκρασίας

Με 40άρια ο καιρός το Σαββατοκύριακο
Η ΕΜΥ τονίζει ότι ο καιρός θα παραμείνει αίθριος το Σάββατο και την Κυριακή, με τον υδράργυρο «σκαρφαλώνει» σε υψηλότερες τιμές. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 37 και κατά τόπους στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.
Ανάλογες είναι οι θερμοκρασίες και για την Κορινθία, όπως μπορείτε να δείτε, με τις τιμές να φτάνουν μέχρι τους 33-35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Ο χάρτης θερμοκρασιών του Σαββάτου / Πηγή: EMY

Φεστιβάλ Αθηνών: Παραστάσεις μόνο σε Ηρώδειο και Επίδαυρο

Previous article

Γέμισε ο Κορινθιακός με salps. Είναι σπονδυλωτά, έχουν στομάχι και μπορεί να μας σώσουν από την κλιματική αλλαγή.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.