Περιφερεια

Σε ιδιώτη πάροχο σπρώχνει ο Χατζηδάκης τις έξι πόλεις της Πελοποννήσου για το Φυσικό Αέριο

0

Την βούληση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «να πάει το φυσικό αέριο σε όσες περισσότερες πόλεις γίνεται και στην Πελοπόννησο και στην Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία», υπογράμμισε ο ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων.

Ωστόσο, ο υπουργός στην τοποθέτησή του δεν κατέστησε σαφές ότι η σύνδεση στην Πελοπόννησο θα γίνει από την ΔΕΔΔΑ και όχι από ιδιωτικό φορέα, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το ρεπορτάζ του korinthia.net.gr. Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε πως «η ΔΕΔΑ θα χρησιμοποιήσει όλα τα νομικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για να μπορέσει να κάνει η ίδια τα έργα για τα δίκτυα φυσικού αερίου στις πόλεις της Βέροιας και των Γιαννιτσών που έχουν επιταχυνθεί». Ξεχώρισε δηλαδή σαφώς τις δύο πόλεις της βόρειας Ελλάδας από τις έξι πόλεις της Πελοποννήσου, καθώς εκεί οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει.

Την ίδια ώρα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε στη συνεδρίασή την Παρασκευή 15 Μαΐου, τον ορισμό δικηγόρου που θα χειριστεί την προσφυγή την οποία έχει ασκήσει η Περιφέρεια εναντίον της απόφασης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και η οποία εξαιρεί έξι πόλεις της Πελοποννήσου από το 5ετές πρόγραμμα (2020 – 2024) ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου της ΔΕΔΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου).

Απαλάσσονται οι ετεροσυνταξιούχοι αγρότες από ασφαλιστικές εισφορές

Previous article

Δεξαμενή 400 κ.μ. θα κατασκευαστεί στο Σοφικό για αντιπυρική προστασία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.