ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Το “τέρας” που καθαρίζει τις παραλίες έπιασε δουλειά στα “Καλάμια”

0

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η υδροδότηση της Κορίνθου, μέχρι αυτή την ώρα. Θυμίζουμε ότι χτες η ΔΕΥΑΚ είχε ενημερώσει τους καταναλωτές για την πιθανότητα να μείνουν για κάποιο διάστημα χωρίς νερό οι περιοχές του δήμου που υδρεύονται από την Στυμφαλία (δηλαδή όλες οι περιοχές, πλην του πρώην δήμου Άσσου Λεχαίου). Το πρόβλημα θα υπήρχε για διάστημα έξι ωρών –από τις 8.30 μέχρι τις 14.30- εξ αιτίας των εργασιών στο δίκτυο της ΔΕΗ από την ΔΕΔΔΗΕ. Οι εργασίες εξελίσσονται αυτή την ώρα στην περιοχή της Στυμφαλίας, προκαλώντας αναπόφευκτα διακοπή του αντλιοστασίου, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η ανατροφοδότηση των δεξαμενών στην Κόρινθο.

Η ΔΕΥΑ Κορίνθου καλεί, λοιπόν, τους καταναλωτές να περιορίσουν όσο είναι δυνατόν την κατανάλωση του νερού προκειμένου να μην αδειάσουν οι δεξαμενές και να διατηρηθεί η τροφοδοσία του συστήματος. Αυτό φαίνεται να εξελίσσεται για την ώρα καλά, αλλά να δούμε και πως θα είναι τα πράγματα προς το μεσημέρι, όταν οι δεξαμενές στην Κόρινθο θα αδειάζουν. Θα χρειαστεί επίσης ένα διάστημα περιπου δύο ωρών, ώστε να ξαναγεμίσουν οι δεξαμενές.  

Εν τω μεταξύ από το πρωί και από την παραλία στα «Καλάμια» έχει πιάσει δουλειά το νέο μηχάνημα που αγόρασε ο δήμος Κορινθίων, για την καθαριότητα στις παραλίες.

Όπως ενημερώνει ο δήμος με ανακοίνωσή του, «η παρέμβαση θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης  υποδομών, οι παλιές ντουζιέρες αντικαθίστανται ενώ θα τοποθετηθούν κατά μήκος των παραλιών και υποδομές αποδυτηρίων. Στην παραλία «Καλάμια»  προβλέπεται και τοποθέτηση ναυαγοσώστη αφού έχει χαρακτηριστεί ως “πολυσύχναστη”.

Οι παραλίες του δήμου Κορινθίων», συνεχίζει η ανακοίνωση του δήμου, «με την συμβολή των πολιτών -τους οποίους παρακαλούμε να διατηρούν και να προασπίζουν την καθαριότητα τους- αλλά και των επιχειρηματιών -που από την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγουν τα καταστήματα τους- θα είναι πολύ σύντομα έτοιμες να υποδεχτούν τους επισκέπτες τους  και να τους προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.  Η Κόρινθος θέλει και μπορεί να λάβει την προστιθέμενη αξία που της παρέχουν απλόχερα η φύση, η ιστορία και ο πολιτισμός της. Το καλοκαίρι είναι στοίχημα για όλους μας και όλοι μαζί θα το κερδίσουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δήμος Βέλου-Βόχας: Με θετικό πρόσημο ο απολογισμός της καραντίνας

Previous article

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: “Από την πανδημία του Covid19 γλιτώσαμε, από την πανδημία της Κεραμέως όχι”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.