ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Προσφυγή κατέθεσε στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια ο Πνευματικός για τα Περιβολάκια

0

Θέση στο ζήτημα της παράτασης που δόθηκε στον εργολάβο, ο οποίος πραγματοποιεί το έργο στην πλατεία Περιβολάκια πήρε ο τέως δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός, με ανάρτηση στον λογαριασμό του στα social media.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Πορεία Ευθύνης” σημειώνει πως οι παρατάσεις που δίδονται στον εργολάβο είναι παράνομες γι αυτό και ο ίδιος προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της τελευταίας παράτασης που δόθηκε. Προειδοποιεί ότι θα εγερθούν διεκδικήσεις για αποζημιώσεις και εμφανίζεται απαισιόδοξος ότι το έργο δεν θα ολοκληρωθεί είτε με την κατασκευή του τουριστικού περιπτέρου, είτε με τις πεζοδρομήσεις γύρω από την πλατεία.

Ειδικότερα ο κ. Πνευματικός αναφέρει:

Το στοίχημα το έχασε ο κ. Νανόπουλος, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Οδηγεί τον Δήμο σε περιπέτειες όταν σήμερα -μετά από δύο παρατάσεις για την ολοκλήρωση της πλατείας και συνολικού επιπλέον χρόνου ενός έτους (συμβατικός χρόνος το ένα έτος)-  έχει εκτελεστεί κάτω από το 35% του έργου.

Με τις παρατάσεις που ανακάλυψε ο ίδιος και στηρίζει η νέα πλειοψηφία στο Δήμο, χωρίς το στοιχείο της νομιμότητας, κατά παράβαση με του ν.4412, δημιουργούν συνθήκες να μην τελειώσει το έργο όπως σχεδιάστηκε και να διεκδικηθούν στο μέλλον εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ επιπλέον, μέσα από δικαστικές διεκδικήσεις που εκούσια – ακούσια διαμορφώνονται, από παραλήψεις και λανθασμένους χειρισμούς τους.

Παραβιάζονται καθημερινά οι προδιαγραφές του έργου υπέρ των συμφερόντων του εργολάβου: π.χ. με μάρμαρα μικροτέρων διαστάσεων στις ίδιες ή και σε μεγαλύτερες τιμές, νέες τιμές ανακεφαλαιωτικό πίνακα, που εξαντλεί όλα τα απρόβλεπτα ποσά που υπάρχουν στον προϋπολογισμό του έργου.

Για να μιλήσουν σε λίγο και να μας πουν, ότι μόνο η πλατεία μπορεί να τελειώσει με τα χρήματα του προϋπολογισμού -και μάλιστα όχι όπως προβλέπεται. Και πως δεν θα γίνουν οι αναπλάσεις – πεζοδρομήσεις στην Ερμού, στην Εθνικής Αντίστασης, στην Κύπρου, πιθανώς ούτε το κατάστημα της πλατείας, οι ομπρέλες, οι πέργκολες κλπ.

Εμείς, σήμερα, υπεύθυνα καταθέσαμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προσφυγή στην τρίτη παράταση που αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή για την ολοκλήρωση της πλατείας, για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του Δήμου.

Τέλος στις παράνομες παρατάσεις, που δίνονται χαριστικά, μη τηρώντας τη νομοθεσία. Αυτά που υποστήριζαν στην τότε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου ο κ. Νανόπουλος και ο κ. Σταυρέλης να τα κάνουν πράξη σήμερα. Έλεγαν τότε οι σημερινοί -και επίσημα πλέον- συνδιοικούντες τον Δήμο κύριοι Νανόπουλος Βασίλειος και Σταυρέλης Νικόλαος, ότι αν δεν τα καταφέρει ο εργολάβος θα πάμε στον επόμενο και άντε να καθυστερήσουμε δύο τρεις μήνες, δεν έχουμε και Ολυμπιακούς αγώνες να διεξάγουμε μπροστά μας. Αλλά το ξέχασαν τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν διέκοψαν την διαδικασία έκπτωσης που είχαμε έγκαιρα εκκινήσει, δίνοντας και τότε παράνομη παράταση, λέγοντας ότι είναι η τελευταία και τον Μάιο του 2020 θα έχουμε ολοκλήρωση του έργου και θα γίνουν εγκαίνια.

Εμείς προστατεύουμε τα συμφέροντα του δήμου για να ολοκληρωθεί το έργο με έκπτωση του σημερινού εργολάβου. Είναι πλέον μονόδρομος. Τα ίδια υποστήριζαν, άλλωστε, κατά το παρελθόν οι κύριοι Νανόπουλος και Σταυρελης και άλλοι που σήμερα στηρίζουν την δημοτική αρχή.

Έσπασαν τον αγωγό ύδρευσης τα συνεργεία της Cosmote

Previous article

Χτυπάει και πάλι το κουδούνι στα δημοτικά σχολεία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.