ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Την παραλία στην Ποσειδωνία καθάρισαν σήμερα τα συνεργεία του δήμου Κορινθίων

0

Τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων που έγιναν το Σαββατοκύριακο στις παραλίες του δήμου Κορινθίων παρουσίασε η δημοτική αρχή με δελτίο Τύπου που εξέδωσε. Από το δελτίο προκύπτει πως οι παρεμβάσεις στα Καλάμια και την δυτική πλευρά του δήμου ολοκληρώθηκαν, σήμερα υπάχει συνέχεια στην Ποσειδωνία και ο κύκλος θα ολοκληρωθεί με τις παρεμβάσεις στον Σαρωνικό το επόμενο διάστημα.

Οι παραλίες σε Κανταρέ, Ποσειδωνία, Αρχαίο Λιμάνι  και  Άσσο πήραν το Σαββατοκύριακο τη σκυτάλη από την παραλία Καλάμια. Σήμερα η συνέχεια καταγράφεται σε Ποσειδωνία εκ νέου και  Ιερατική. Θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες στο μέτωπο του Σαρωνικού.

Το παραλιακό μέτωπο του δήμου Κορινθίων αλλάζει όψη! Μεταμορφώνεται και αποκτά την φροντίδα και τις υποδομές που επιβάλλεται. Η Δημοτική αρχή, γνωρίζοντας καλά την αξία ειδικά της φετινής περιόδου αλλά και τις τεράστιες ελλείψεις που έρχονται από τα προηγούμενα χρόνια παρεμβαίνει πολυεπίδα σε όλες τις παραλίες .
Αποκαθιστά την εικόνα τους. Θέτει προϋποθέσεις αναβάθμισής τους! Στέκεται με σεβασμό έναντι εκείνων που επενδύουν σε αυτές αλλά και στους πολίτες που τις επισκέπτονται για την ξεκούραση και τα μπάνια τους.

  • Παρέμβαση με ειδικό μηχάνημα για τον καθαρισμό και την διαμόρφωση της παραλίας
  • Πλύσιμο πεζοδρόμων – κάδων και φροντίδα πρασίνου
  • Συντήρηση υπαρχόντων υποδομών (παγκάκια – φωτιστικά)
  • Τοποθέτηση καινούργιων ντουζιέρων, ήδη έχουν τοποθετηθεί στα Καλάμια, ακολουθούν οι παραλίες σε Ποσειδωνία, Ιερατική, Κανταρέ αλλά και στις παραλίες των πρώην Καποδιστριακών δήμων
  • Τοποθέτηση ομπρελών για την χρήση τους από τους λουομένους
  • Τοποθέτηση αποδυτηρίων για την διευκόλυνση των λουομένων
  • Τοποθέτηση ναυαγοσωστών στην παραλία «Καλάμια» ως ορίζεται από τον χαρακτηρισμό της ως«πολυσύχναστη»

Παράλληλα, ο Δήμος Κορινθίων προκειμένου να καταστήσει την Κόρινθο προορισμό εσωτερικού τουρισμού ειδικά την φετινή χρονιά και να στηρίξει τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, θα υλοποιήσει στοχευμένη διαφημιστική καμπάνια στα ΜΜΕ των Αθηνών από τις αρχές Ιουνίου.  Σε συνεργασία δε με τα καταστήματα της παραλίας  θα προχωρήσει σε όλες εκείνες τις παράλληλες δράσεις που είναι αναγκαίες για το σκοπό αυτό.

Αφήνουμε στο παρελθόν την απαξίωση και την υποβάθμιση. Δουλεύουμε για την αξιοποίηση και αναβάθμιση!

Είναι στοίχημα όλων μας και θα το κερδίσουμε!“, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Κορινθίων.

Η ανακοίνωση, πάντως, έρχεται και ως απάντηση στην κριτική που ασκήθηκε στην δημοτική αρχή από τον τέως δήμαρχο Αλέξανδρο Πνευματικό, ο οποίος υποστήριξε πως “το ακατάλληλο μηχάνημα δυστυχώς δεν έκανε τίποτα άλλο παρά ανακάτεψε την άμμο, σκέπασε τα πιο πολλά σκουπίδια, αφαίρεσε παράνομα τόνους χαλίκι και κάποιοι πανηγυρίζουν…”.

Η άγνωστη Αρχαία Ισθμία – Ένας τεράστιος πολιτιστικός θησαυρός (video-foto)

Previous article

Αυτοκίνητο βρέθηκε στην θάλασσα στο Λέχαιο!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.