ΔΗΜΟΙΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Σταυρέλης: να μειωθούν τα δημοτικά τέλη για όλες τις επιχειρήσεις

0

Θέση στο ζήτημα των δημοτικών τελών στον δήμο Κορινθίων παίρνει ο Νίκος Σταυρέλης.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό, ο επικεφαλής της παράταξης “Πνοή Δημιουργίας” περιέγραψε τις προτάσεις του για το πως θα πρέπει να βοηθήσει ο δήμος τους επιχειρηματίες της εστίασης τονίζοντας κυρίως την ανάγκη να μειωθούν τα τέλη οριζόντια και για όλους τους επιχειρηματίες.

Μόλις προχθές άρχισε η επανεκκίνηση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τα οικονομικά κυρίως προβλήματα πλείστα.
Όλοι μας πρέπει να συμβάλλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων καθενός.
Ο Δήμος Κορινθίων πρωτίστως κοινωνικός φορέας πρέπει να σταθεί δίπλα στους επαγγελματίες.
Ήδη έχουν ληφθεί οι αναγκαίες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (αν δεν κάνω λάθος ομόφωνες) για απαλλαγή των τελών για τα τραπεζοκαθίσματα όσο διάστημα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις ήσαν κλειστά (παρά το γεγονός ότι εμείς ως παράταξη ζητήσαμε να περιληφθούν και οι επιχειρήσεις που ναι μεν δεν ανεστάλη ο ΚΑΔ , όμως περιορίστηκε δραστικά ο τζίρος).
Ήδη ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο μείωση τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων ΜΟΝΟ στην παραλία Καλάμια από 27 €/τ.μ. σε 7 €/τ.μ.
Θεωρούμε ότι δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε σωστό να χωρίζουμε τους πολίτες σε πατρίκιους και πληβείους.
Εμείς ως παράταξη προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν έλθει θέμα συζήτησης και λήψης απόφασης την παρακάτω πρόταση:
ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΏΝ κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για τα τραπεζοκαθίσματα, αλλά και τα άλλα είδη (μανάβικα, κλπ) σε 7 €/τ.μ. για ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, χωρίς διακρίσεις σε παραλία Καλάμια, πεζόδρομους, πλατεία Ελ. Βενιζέλου (Φλοίσβος), πλατεία Παν. Τσαλδάρη (Περιβολάκια), πλατεία Στ. Ηλιόπουλου (Συνοικισμός).
Επίσης σε 5 € /τ.μ. για όλες τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες Σαρωνικού, Άσσου-Λεχαίου, Σολυγείας, Τενέας.
Η απόφαση πρέπει να είναι γενναία και να αφορά ισότιμα όλους τους πολίτες και επαγγελματίες. Δεν μπορεί στην παραλιακή Μεγ. Αλεξάνδρου (Καλάμια) η τιμή να μειωθεί από 27€/τ.μ. σε 7€/τ.μ. και τα υπόλοιπα καταστήματα να πληρώνουν στην Ελ.Βενιζέλου (Φλοίσβο) 45 €/τ.μ, στην πλατεία Παν. Τσαλδάρη (Περιβολάκια) 36 €/τ.μ., στην πλατεία Σταύρου Ηλιόπουλου (Συνοικισμό) 22,50€/τ.μ !!!!!!, στους πεζόδρομους του εμπορικού κέντρου 45 €/τ.μ.
Παράλληλα να μειωθεί και το τέλος κατάληψης κοινόχρηστων χώρων στις Λαϊκές Αγορές από 4€ ημερήσιο τέλος σε 2 € ανά πάγκο
.

Οι αστροναύτες της NASA Doug Hurley και ο Bob Behnken χαιρετούν τις οικογένειές τους πριν από την εκτόξευση ενός διαστημικού σκάφους.

Previous article

Η Μινεσότα καίγεται για τον Τζορτζ Φλόιντ (video-foto)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΔΗΜΟΙ